x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicatul RomâniaFilm cere ministrului Culturii demiterea directorului general interimar al RADEF

Sindicatul RomâniaFilm cere ministrului Culturii demiterea directorului general interimar al RADEF

de Roxana Ioana Ancuta    |    19 Ian 2009   •   00:00

Sindicatul Liber RomâniaFilm solicită ministrului Culturii demiterea directorului general interimar al Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmului "RomâniaFilm" (RADEF), Maxim Meca, care a desfiinţat postul ocupat de preşedintele de sindicat, se arată într-un comunicat al Sindicatului Liber Româniafilm.



Potrivit aceluiaşi comunicat, Maxim Meca a modificat unilateral contractul de muncă a Mariei Bikfalvi, preşedinta sindicatului RomâniaFilm, prin emiterea, la 15 ianuarie, a unei decizii prin care se desfiinţa postul ocupat de aceasta fără oferirea unui alt post sau a unei alte funcţii.

Sentinţa civilă nr. 7420/28.11.2008 stabileşte faptul că Maria Bikfalvi trebuie să revină pe postul deţinut anterior, adică de administrator de cinematograf, prin reintegrarea acesteia în funcţia de administrator la Cinema Corso din Bucureşti şi obligă RADEF "RomâniaFilm" la plata diferenţei dintre salariul deţinut anterior emiterii Deciziei nr. 83/10.06.2008 (anulată de instanţă) şi salariul din prezent, până la reintegrarea în funcţia anterioară.

"Nimic din ceea ce s-a stabilit în baza sentinţei nr. 7420/28.11.2008 nu s-a aplicat de către RADEF «RomâniaFilm» ci din contră, conducerea Regiei, directorul general interimar Maxim Meca, îi desfiinţează şi postul de casieră a doamnei preşedinte Maria Bikfalvi, post în care a fost încadrată, după ce i-au desfiinţat postul de administrator de unitate cinematografică, punându-i-se în faţă decizia de desfacere a contractului individual de muncă", precizează comunicatului sindicatului.

Maxim Meca, citat de Mediafax, a declarat că decizia care desfiinţează postul deţinut de Bikfalvi poate fi contestată în instanţă, nefiind definitivă.

Pe de altă parte, Sindicatul liber RomâniaFilm îi solicită ministrului Culturii, Toader Paleologu, un control la RADEF "RomâniaFilm" pentru "a se constata abuzul fără precedent care s-a făcut la adresa liderului Sindicatului Liber RomâniaFilm, abuz făcut pe fondul unei răzbunări a directorului general interimar".

"Sindicatul Liber RomâniaFilm vă aduce la cunoştinţă că în cazul în care nu veţi proceda la demiterea directorului general interimar Meca Maxim, sindicatul nostru va trece la acţiuni organizate de protest, legale, deosebit de energice", mai precizează comunicatul sindicatului.

×
Subiecte în articol: observator