x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Siret: Ancheta în cazul dublului asasinat continuă pentru stabilirea unui cerc de suspecţi

Siret: Ancheta în cazul dublului asasinat continuă pentru stabilirea unui cerc de suspecţi

18 Feb 2010   •   00:00

Cercetările la faţa locului în cazul dublului asasinat din oraşul Siret nu au fost finalizate, fiind făcute în continuare audieri şi investigaţii, iar rezultatul preliminar al necropsiei cadavrelor arată că femeia şi fetiţa sa de şase ani au fost împuşcate în zona frontală.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, inspectorul de poliţie Gabriel Panţiru, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că în cazul dublului asasinat din Siret se continuă cercetarea la faţa locului pentru a fi prelevate cât mai multe urme şi indicii care să ajute la elucidarea cauzei.

El a spus că a fost făcută necropsia celor două cadavre, iar potrivit raportului preliminar moartea femeii şi a fiicei acesteia a fost violentă ca urmare a unor plăgi împuşcate în zona frontală.
Panţiru a menţionat că se pare că din locuinţă ar lipsi bani, neputând preciza însă care este suma.

"Sunt audiate în continuare mai multe persoane, se caută martori care să aducă cât mai multe elemente pentru elucidarea cauzei. Poliţiştii fac investigaţii în zonă, iar toate informaţiile obţinute vor fi coroborate în vederea stabilirii unui cerc de suspecţi", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava.

O femeie în vârstă de 39 de ani şi fetiţa acesteia, de şase ani, au fost găsite împuşcate, miercuri seară, în locuinţa lor din oraşul sucevean Siret, cele două fiind împuşcate în cap cu o armă cu calibrul de nouă milimetri. Cadavrele au fost descoperite de soţul femeii, care a sunat la 112.

Comisarul-şef Nicuşor Todiruţ, şeful Poliţiei Suceava, a declarat, după descoperirea celor două cadavre, că prima ipoteză a anchetatorilor în acest caz este crima. Tot el a precizat că au fost luate "măsuri sporite de control" la frontieră şi în oraş.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Suceava, în cursul după-amiezii de miercuri, în jurul orei 16.45, poliţiştii au fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 că Vasile Adrian H. (45 ani), din Siret, le-a găsit împuşcate în locuinţă pe soţia sa, Carmen Camelia (39 ani), şi pe fiica sa, Raluca Narcisa, în vârstă de şase ani.

O echipă de poliţişti, condusă de şeful IPJ Suceava, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, a mers la respectiva locuinţă, constatând că uşa de la intrare era întredeschisă, iar pe holul interior al apartamentului se afla cadavrul femeii, cu o plagă împuşcată în cap, lângă cadavru fiind descoperit un tub de cartuş gol. Totodată, cadavrul copilului se afla în sufragerie, având o plagă împuşcată în zona tâmplei.
Echipa de cercetare a mai constatat că locuinţa era răvăşită.

Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus, miercuri, deplasarea la Siret, în regim de urgenţă, a trei specialişti criminalişti, şeful Biroului Cercetare la Faţa Locului din Institutul de Criminalistică, un biolog specializat în genetică şi un criminalist specializat în balistică, precum şi a unui autolaborator de genetică pentru a acorda sprijin în efectuarea cercetării locului faptei.

De asemenea, la faţa locului au ajuns, în noaptea de miercuri spre joi, directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale împreună cu un ofiţer specialist în investigarea cazurilor de omor, iar coordonarea unitară a activităţilor investigative în acest caz este efectuată de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Dumitru Pârvu şi de procurorul-şef Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Miercuri seară, surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că soţul femeii găsite moartă alături de fiica ei datora câteva mii de euro unor persoane, sursele citate neputând preciza cine îi împrumutase bărbatului banii. Conform unor surse judiciare, soţul femeii se ocupă cu schimbul valutar.

×
Subiecte în articol: observator