x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sondaj INSOMAR - Jurnalul National, tot in top

Sondaj INSOMAR - Jurnalul National, tot in top

de Dana Piciu    |    12 Iun 2006   •   00:00

Jurnalul National se mentine in topul ziarelor de calitate. Potrivit unui sondaj INSOMAR, 34% dintre romani afla cele mai multe informatii din publicatiile locale, 17% din Libertatea 14% din Jurnalul National.

Jurnalul National se mentine in topul ziarelor de calitate. Potrivit unui sondaj INSOMAR, 34% dintre romani afla cele mai multe informatii din publicatiile locale, 17% din Libertatea, 14% din Jurnalul National, 13% din Evenimentul Zilei, 5% din Adevarul, 4% din Romania Libera, 2% din Gandul si 2% din Ziua. Ziare precum Realitatea Romaneasca, Curierul National, Ziarul Financiar, Gardianul, Cotidianul, Bursa, 7 Plus sunt citite de mai putin de 1 % dintre romani.

INTENTII DE VOT. Sondajul INSOMAR mai arata ca, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Alianta D.A. ar obtine 46% din voturi, urmata de PSD cu 23%, PRM - 14%, PNG - 6%, UDMR - 5%, PC - 2%, PIN - 1%, restul alegatorilor preferand alte partide. Presedintele Basescu este personalitatea politica in care 56% dintre romani au destul de multa si foarte multa incredere. El este urmat de Mona Musca 39%, de Theodor Stolojan 31%, Gheorghe Becali 29%, Mircea Geoana 28%.

70% dintre romani sunt total sau partial de acord ca acum ar fi necesara schimbarea unor ministri pentru ca situatia din tara sa se imbunatateasca. 29% au declarat ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este cel la care se gandesc in primul rand ca ar trebui inlocuit, 16% au pronuntat numele ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, 13% pe cel al ministrului Muncii, Gheorghe Barbu. Au mai fost nominalizati ministrul Justitiei, Monica Macovei (8%), ministrul Educatiei, Mihail Hardau (7%), ministrul Economiei, Codrut Seres (5%), premierul Calin Popescu-Tariceanu (5%). Sondajul a fost realizat la nivel national in perioada 1-6 iunie si are o eroare de +-2,6%.

×
Subiecte în articol: observator