x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soseaua mortii - Opt tineri au fost striviti pe DJ 709

Soseaua mortii - Opt tineri au fost striviti pe DJ 709

de Andrei Ando    |    07 Aug 2006   •   00:00
Soseaua mortii - Opt tineri au fost striviti pe DJ 709

Opt tineri si-au pierdut viata ieri-dimineata, in jurul orei 3:00, pe Drumul Judetean 709, intre localitatile Horia si Siria, din judetul Arad. Dupa primele cercetari, se pare ca viteza cu care a rulat masina era de aproape 200 km/h.

In autoturismul Audi A 6, condus de un cunoscut personaj al lumii interlope, Ioan D., in varsta de 30 de ani, se aflau opt tineri, doua fete si sase barbati, toti cu varste cuprinse intre 16 si 21 de ani.

APEL LA 112. Din cauza vitezei foarte mari, soferul a pierdut controlul bolidului, s-a izbit cu partea laterala de un copac, a zburat cu masina prin aer si s-a lovit de trunchiul unui alt pom de pe marginea drumului si apoi a plonjat pe capota. Urma lasata pe scoarta copacului se afla la o inaltime de doi metri. Un sofer care trecea prin zona a sunat la 112. Initial, pompierii militari au crezut ca intre fiarele contorsionate sunt doar trei victime. Pe masura ce au taiat caroseria au realizat ca numarul celor morti este cu mult mai mare. Toti cei decedati sunt din satul Horea, asa ca localitatea a intrat in doliu. Acesta este cel mai grav accident de circulatie produs in judetul Arad, in ultimii 16 ani.

SOCATI. Medicii si pompierii militari care au participat la descarcerare au fost si ei ingroziti de imaginile terifiante

GROAZA. Primul conducator auto ajuns la fata locului nu-si revenise nici ieri dupa-amiaza din soc. "Am vazut masina cu rotile in sus si cu farurile aprinse si luminile de avarie clipind. Ne-am speriat ingrozitor, am vazut ca inauntru sunt oameni si am anuntat politia", a declarat acesta. Omul povesteste ca pe sosea erau fragmente din corpurile victimelor si ca nu stia unde sa calce, de teama ca va pasi pe ele. Imaginile l-au ingrozit si pe medicul de pe Ambulanta, Mircea Radutiu: "Am vrut sa acordam primul ajutor, dar nu aveam cui. A fost o imagine de groaza, cum nu am vazut vreodata, nici la televizor, si care cred ca ma va insoti toata viata. In momentul in care am ajuns, toti erau zdrobiti".

TRAGEDIE LA 200 KM/H
Politistii sunt si ei socati. Dupa primele cercetari, se pare ca viteza cu care a rulat masina era de aproape 200 km/h. "Soferul a fost un iresponsabil. In habitaclul masinii erau foarte multe persoane care l-au incurcat si la condus, iar pe deasupra a circulat si cu o viteza foarte mare", a declarat Gheorghe Calb, seful Serviciului Politiei Rutiere Arad. Soseaua pe care s-a produs accidentul este cunoscuta in judetul Arad sub apelativul de "soseaua mortii". Aproape ca nu trece luna fara ca un conducator auto sa isi piarda viata aici. Soseaua respectiva face legatura dintre municipiul Arad si podgoria Aradului, dar duce si spre cea mai importanta statiune a judetului - Moneasa. Majoritatea victimelor sunt tineri care vin spre municipiu de la discoteca, dinspre locurile de agrement.
×
Subiecte în articol: observator