x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sprijin de circa un miliard de lei pentru elevi şi studenţi săraci

Sprijin de circa un miliard de lei pentru elevi şi studenţi săraci

de Diana Scarlat    |    25 Iun 2015   •   16:12
Sprijin de circa un miliard de lei pentru elevi şi studenţi săraci
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Guvernul va aloca 200 de milioane de euro pentru a sprijini accesul la educaţie, în următorii şapte ani. Proiectul se adresea­ză elevilor şi studenţilor proveniţi din medii defavorizate.

Suma va fi asigurată printr-un împrumut de la Banca Interna­ţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD). Din aceste fonduri se vor plăti burse, consiliere pentru elevi şi studenţi din medii defavorizate, cu scopul de a se reduce abandonul şcolar şi pentru a se face legătura între învăţă­mântul preuniversitar şi cel universitar. „A fost aprobat proiectul de lege de ratificare a acordului semnat pe 17 aprilie la Washington, pentru un proiect în sumă de 200 de milioane de euro, ce face parte din programul guvernamental «Sprijin pentru Bacalaureat, acces la facultate»”, a declarat, ieri, Ministrul Educa­ţiei, Sorin Cîmpeanu.

Proiectul dedicat susţinerii elevilor şi studenţilor include trei categorii de măsuri: măsuri siste­mice, măsuri directe la nivelul unităţilor şcolare, care pot fi de consiliere şi de promovare a ofertei educaţionale, şi măsuri de intervenţie directă în şcoli, pentru asigurarea infrastructurii, care să permită îndeplinirea obiectivelor, într-o anumită limită bugetară, conform explicaţiilor ministrului.
Cele trei tipuri de măsuri prevăzute de proiect sunt gândite atât pentru învăţământul preuni­versitar, cât şi pentru cel univer­sitar. Cele mai importante sunt măsurile care vor face legătura între cele două cicluri de educaţie.

×