x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Iul 2009   •   00:00

24 iulie 2009



INTOXICAŢI LA MĂNĂSTIRE
20 de turişti au fost internaţi, miercuri seară, în trei spitale din Gorj şi Hunedoara, după ce au mâncat la Mănăstirea Lainici din Gorj. Stareţul mănăstirii, Ioachim Pârvulescu, spune că turiştii au mâncat ciorbă de porc, însă nu crede că de la aceasta s-ar fi îmbolnăvit. "Sunt doar trei sau patru persoane în stare gravă, restul au vrut să-i însoţească la spital pe ceilalţi. Cei care au băut ţuică nu au avut nimic", susţine acesta. DSV Gorj a început o anchetă. (Gabriela Mladin)

I-A TĂIAT NASUL
O ieşeancă a ajuns, ieri, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, după ce fostul său soţ i-a tăiat nasul. Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, a declarat că pronosticul este rezervat. Tânăra le-a spus medicilor că s-a certat cu fostul său soţ şi că la un moment dat bărbatul a luat un cuţit de bucătărie şi i-a tăiat nasul. Femeia nu a precizat dacă va depune plângere la Poliţie împotriva bărbatului.

SPITAL FĂRĂ APĂ
Spitalul Judeţean Brăila a rămas, ieri, fără apă, din cauza unei avarii. Angajaţii spitalului au încercat fără succes să repare ţeava spartă, timp în care apa a fost oprită chiar şi în sălile de operaţii. Pentru ca spitalul să poată funcţiona la limita de avarie, conducerea DSP Brăila a solicitat ISU să transporte apă cu cisternele. (Florentin Coman)

PLĂCINTĂ, LA ANI
ANI s-a autosesizat şi a început verificarea averii ministrului Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, informează Mediafax citând surse din agenţie. Oficial, Biroul de Presă al ANI a comunicat că instituţia nu are dreptul să dea detalii despre investigaţiile în curs. Decizia ANI survine apariţiei în presă a unor articole conform cărora există nereguli în declaraţia de avere a Sorinei Plăcintă.

INTERLOP ARESTAT
Unul dintre capii lumii interlope braşovene, Alen Moisin, a fost reţinut ieri de procurorii braşoveni, alături de alte 26 de persoane. Acuzaţiile aduse lui Moisin se referă la taxele de protecţie percepute falsificatorilor de carduri şi hackerilor bancari, dar şi pentru alte infracţiuni economice. Interlopul implicat în scandalul Scotch Club, alături de Anatoli Ciumac, a executat şase ani de închisoare pentru proxenetism, iar acum riscă peste zece ani de închisoare. (Libiu Mateescu)

PROCURORUL DĂDACĂ
Un procuror bihorean cercetat pentru ultraj a depus o cerere pentru a intra în concediu de paternitate. Călin Roman, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, este cercetat după ce în urmă cu o lună şi jumătate se lua de gât pe holurile instituţiei cu procurorul Viorel Gavra pentru funcţia de şef. Conflictul este cercetat şi de CSM. (Teodora Ivan)

×
Subiecte în articol: observator