x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

26 Aug 2006   •   00:00
MODERNIZARE - Vize online pentru Marea Britanie
Ambasada britanica la Bucuresti a decis sa eficientizeze sistemul de acordare a vizelor pentru Regatul Unit, lansand, de la 1 septembrie 2006, serviciul de aplicatii online. Romania se alatura altor 40 de tari in care sistemul online de aplicatii pentru viza este operational. Pentru a accesa acest serviciu, doritorii pot vizita pagina de internet a ambasadei la www.british embassy.gov.uk/romania. (A.I.)

BRASOV - Reparatiile pe DN 1 au tinut doar o luna
Lucrarile de reabilitare pe DN1 si-au pastrat efectul doar o luna. Pe tronsonul Brasov - Predeal si-au facut deja aparitia primele fisuri. In zona Timis marginea drumului s-a surpat pe o distanta de circa un metru. Lucrarile de reabilitare pe acest sector au costat circa 30 de milioane RON. Firma constructoare a garantat lucarile doi ani, astfel ca ar putea fi obligata sa plateasca reparatiile. (R.T.)

MINISTRUL APARARII NATIONALE DIXIT - Contractul fregatelor devine public
Ministrul roman al Apararii si omologul sau din Marea Britanie vor semna in septembrie acordul privind desecretizarea contractului de achizitie a fregatelor Regina Maria si Regele Ferdinand. Prezent la Scoala de vara a TNL de la Mamaia, Teodor Atanasiu a mai precizat si ca retragerea trupelor romanesti din Irak va avea loc probabil "in a doua jumatate a anului 2007". Cu privire la accidentul produs de militarul din coloana sa oficiala, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, ministrul a spus ca vinovatul isi va pierde toate drepturile. (Emilia Sava)

CAZUL RAFO - Arestul lui Tender, din nou la instanta
Tribunalul Bucuresti a analizat ieri, din nou, legaliatatea arestului preventiv in care se afla Ovidiu Tender de la inceputul lunii martie. Judecatorii sunt obligati sa verifice aceste aspecte in momentul in care primesc de la procurori dosarul finalizat, pregatit pentru proces. Judecarea cazului RAFO - Carom va incepe la data de 4 septembrie. Magistratii vor pronunta astazi hotararea legata de mentinerea in arest sau eliberarea lui Tender. (M.P)

ROMPETROL - Patriciu a inceput sa-si vada dosarele
Dinu Patriciu s-a prezentat ieri la Parchetul Instantei Supreme, in prima zi din cele zece fixate pentru prezentarea materialului de urmarire penala. Dupa ce patru ore a studiat probele stranse de procurori, omul de afaceri a declarat ca de la dosar lipsesc rezultatele investigatiilor facute de SRI, mandatele de inregistrare a convorbirilor telefonice si obiective ale expertizelor facute in strainatate, "probabil favorabile Rompetrol". (M.P)

N-A ACORDAT PRIORITATE! - Virgil Magureanu a ramas fara permis
Fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, a ramas fara permis de conducere pentru trei luni de zile, dupa ce a produs, ieri dupa-amiaza, un accident rutier in zona Lacului Morii, din Bucuresti. Magureanu se afla la volanul masinii sale, un Volkswagen Passat, si nu a acordat prioritate unui BMW pe care l-a tamponat. El si-a recunoscut fapta in fata anchetatorilor, dar si a presei, si a spus ca va face tot ceea ce prevede legea intr-o asemenea situatie. Pe langa suspendarea permisului de conducere, Virgil Magureanu s-a ales si cu o amenda contraventionala. (Lucian Florea)

OLT - Jurnalul National, cenzurat in Corabia
In urma articolului "Criminal cu epoleti", publicat ieri in Jurnalul National, un politist de frontiera din Corabia a cumparat intregul tiraj al ziarului repartizat localitatii doljene. La ora 9 nu mai exista nici un ziar in chioscurile de difuzare a presei. Reamintim ca IGP a trimis un specialist pentru a cerceta vinovatia unor angajati ai Politiei orasului Corabia. La 19 august agentul Petrisor Bebe Pascu, insotit de doi colegi, a accidentat mortal un satean din localitatea Tia Mare, dupa care a fugit de la locul accidentului, fiind beat. (P.Z., A.C.)

DECIZIE - Genica Boierica a fost eliberat
Omul de afaceri craiovean Genica Boierica, eliberat din inchisoare, joi seara, dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis recursul sau fata de decizia prin care instanta inferioara i-a respins judecarea in libertate. La sfarsitul anului trecut, Boierica a fost condamnat la opt ani de inchisoare, de Tribunalul Bucuresti, intr-un dosar economic, dar Curtea de Apel a decis restituirea cauzei la instanta de fond. Boierica s-a intors acasa joi noapte, insotit de cantareata de muzica populara Niculina Stoican. (R.G.)

DESPAGUBIRI - Cozma vrea patru milioane de euro
Fostul lider al minerilor Miron Cozma cere despagubiri de patru milioane de euro statului roman, apreciind ca este detinut ilegal, dupa ce fostul sef al statului Ion Iliescu l-a gratiat, iar apoi a revocat decretul, transmite Mediafax. El si-a inaintat cererea de despagubire sectiei civile a Tribunalului Bucuresti, in care arata ca 178 de zile a stat ilegal in inchisoare.

×
Subiecte în articol: observator