x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

12 Iun 2006   •   00:00

UDMR - Boc face propuneri "neserioase"


Liderul UDMR, Marko Bela, a anuntat ieri ca este de acord sa se realizeze acum doar o remaniere a Guvernului si o reducere a numarului secretarilor de stat, iar restructurarea "adevarata" sa se faca dupa raportul de tara sau chiar dupa 1 ianuarie 2007. "Asa cum propune domnul Boc, sa faca domnul Boc si sunt curios cum se va face. E o propunere neserioasa", a spus Marko, adaugand ca "cel care crede" ca poate fi restructurat acum Guvernul "se minte sau ne minte pe noi". (C.V.)

Sistemul sanitar - "Premierul este vinovat de haos"


Deputatul PSD Ovidiu Branzan a sustinut ieri ca principalul vinovat pentru haosul care exista in sistemul sanitar este premierul Tariceanu, pentru ca il "tine in brate" pe ministrul Eugen Nicolaescu, care este incapabil, iresponsabil si "bolnav de nepricepere". Totodata, Branzan a anuntat ca a introdus la Parlament o propunere legislativa, in procedura de urgenta, pentru a majora varsta de pensionare a medicilor de la 58 de ani pentru femei si 62 de ani pentru barbati la 65 de ani. (C.V.)

Spulber Vrancea - Obiceiuri - perle ale culturii locale


Scoala generala din comuna Spulber desfasoara un program de conservare a traditiilor populare organizat de Ministerul Educatiei, prin ISJ Vrancea si Casa Corpului Didactic. Sub deviza "Traditii si obiceiuri - perle ale culturii locale", elevii din Spulber invata de la mes-terul Cristea Tulachi cum se fabrica buciumele, iar de la invatatorul Nicolae Harcan cum sa cante din bucium.

Live - Antena 3, acum pe internet


Programul televiziunii Antena 3 poate fi urmarit live pe internet accesand adresa www.antena3.ro. Internautii au posibilitatea de a se pune la curent cu cele mai fierbinti stiri, gratis, transmisiunea fiind realizata la rezolutia de 376 kbt/s. Dupa lansarea paginii de revista presei, utilizatorii de net au la dispozitie www.antena3.ro/sport, in mare parte dedicata Campionatului Mondial de fotbal. Updatarea informatiilor se realizeaza in timp real.

Alerta - Dunarea a depasit cotele de aparare


Autoritatile din Olt sunt din nou in alerta din cauza pericolului de inundatii in zona de sud a judetului, unde Dunarea a depasit duminica dimineata cota de aparare, informeaza Rompres. Si in Teleorman, in zona Portului Turnu Magurele, Dunarea a continuat sa creasca, atingand ieri la un debit de 11.100 metri cubi/secunda, nivelul de 551 centimetri, cu 18 centimetri fata de ziua precedenta si cu 1 centimetru peste cota de inundatie.

Sectorul 2 - Oscar pentru inteligenta


Peste 80 de elevi din Sectorul 2, premianti la olimpiadele nationale, dar si 61 de profesori coordonatori au primit ieri trofee si premii importante in bani in cadrul unei ceremonii organizate de primarul Neculai Ontanu. Evenimentul intitulat "Oscar pentru inteligenta" se alatura altor 27 de actiuni din cadrul "Parteneriatului de Responsabilizare Sociala Corporatista", realizat in parteneriat de Primaria Sectorului 2 cu Niro Group.

Sanatate - Rezidentiatul, la 19 noiembrie


Ministerul Sanatatii Publice va organiza la 19 noiembrie concursul national de intrare in rezidentiat pe specialitati care se va desfasura dupa tematica si bibliografia valabila si anul trecut - fara modificari - pentru fiecare disciplina in parte. Concursul se va organiza pe grupe de specialitati, respectiv specialitati medicale; chirurgicale; medicina de laborator; medicina de familie; medicina dentara; farmacie.

Barcea Mare - Detinuti inscrisi la testele nationale


Trei detinuti inchisi in Penitenciarul Barcea Mare, de langa Deva, s-au inscris la sesiunea din iunie a testelor nationale, ei absolvind clasa a opta in inchisoare, transmite Rompres. Cei trei, cu varstele de 19, 26 si 30 de ani, au fost condamnati pentru diferite fapte si au ales sa invete in clasele special organizate in inchisoare, cate trei ore pe zi. Examenul de Capacitate va fi sustinut cu o comisie speciala.

Bucuresti - Incendiu in ograda lui Vanghelie


Trei case au ars ieri in Bucuresti intr-un incendiu izbucnit pe Strada Rombului din Sectorul 5, dar nu s-au inregistrat victime. Incendiul a distrus in totalitate o locuinta, iar alte doua au ramas fara acoperis. Cat priveste starea tinerilor raniti in explozia de sambata, din cartierul Vitan, aceasta ramane grava, dat fiind ca au arsuri de maxima profunzime. Cei trei muncitori sunt internati la Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie, unul dintre ei fiind cu arsuri pe 90% din corp.

Gripa aviara - Focarul cu numarul 128


IDSA Prahova a confirmat un nou focar de gripa aviara in comuna Tinosu, satul Predesti. Primele masuri au fost deja luate, incepandu-se sacrificarea pasarilor si instituindu-se carantina de gradul I. Este cel de-al 54-lea focar de gripa aviara din judetul Prahova si totodata cel de-al doilea focar semnalat in ultimele saptamani in Tinosu. Pana aseara existau 127 de focare in 18 judete, precum si in municipiul Bucuresti.

Loto 6/49 - Inca o saptamana cu report


Nici unul dintre cei care si-au incercat norocul la tragerea Loto 6/49 de ieri nu a reusit sa ghiceasca toate cele sase numere norocoase si sa-si adjudece astfel castigul de 141.482,48 RON. Numerele extrase au fost 20, 35, 13, 10, 41, 31. La categoria a II-a, 32 de jucatori au ghicit cinci numere si s-au ales cu cate 39.791,94 RON. Si la Noroc a fost report, seria extrasa fiind 6 5 8 5 2 8 2.
×
Subiecte în articol: observator