x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

24 Oct 2005   •   00:00

Baneasa - Incident aviatic din cauza pistei

Compania aeriana Blue Air si-ar putea transfera activitatea operationala pe Aeroportul "Henri Coanda", dupa o serie de incidente, potrivit unui comunicat al companiei. Ultima problema s-a ivit sambata, cand o aeronava cu destinatia Spania, care a decolat de pe Aeroportul Baneasa, a fost intoarsa la baza. "Din cauza starii precare a pistei, in procedura de decolare, un obiect dur, posibil piatra, a lovit un dispozitiv hidraulic de la trenul de aterizare", se arata in comunicat.

Loto - Report la 6/49 si la Noroc

Marele premiu al categoriei I la loto 6/49 continua sa creasca, dupa ce aseara s-a inregistrat report. Valoarea sa atinge in prezent 1,74 milioane de lei (17,4 miliarde de lei vechi). Numerele extrase aseara au fost 16, 29, 28, 33, 6, 24. Nici la Noroc nu a fost ghicita varianta extrasa, 6 0 0 9 5 1 1. La prima categorie s-au reportat 581.349 de lei.

Vrancea - Barbati la "surorile de caritate"

Trei barbati s-au inscris la cursurile de "surori de caritate" organizate anual de filiala de Cruce Rosie Vrancea. Barbatii care vor absolvi aceste cursuri, alaturi de un numar mult mai mare de femei, vor putea lucra ca infirmieri sau brancardieri in orice unitate medicala. "Lectiile cuprind elemente de tehnica a ingrijirii bolnavului, acordarea primului ajutor, igiena si epidemiologie", a precizat Lidia Boc, lector al scolii de surori de caritate.

Armata, obligatorie - Ceas pentru incorporari

Ultimul an in care tinerii vor mai fi incorporati pentru satisfacerea stagiului militar este masurat, incepand de ieri, de un ceas amplasat in fata Cercului Militar National din Bucuresti. Ceasul a fost inaugurat de ministrul Apararii, Theodor Atanasiu. Potrivit unui proiect de lege dezbatut in Parlament, serviciul militar nu va mai fi obligatoriu, urmand sa se treaca la o armata de profesionisti, angajati prin contract.

Sibiu - Bar in casa lui Brukenthal

In doua dintre casele baronului Samuel von Brukenthal, cladiri devenite monumente istorice, functioneaza astazi un bar, o tutungerie si o consignatie, informeaza Rompres. Unul dintre imobile, chiar cel in care se presupune ca s-a nascut baronul, este in localitatea Nochrich si gazduieste un bar infiintat de viceprimar. Actualul proprietar a inceput consolidarea cladirii, dar localul continua sa functioneze ilegal. Pentru cealalta casa, resedinta lui Brukenthal din Sibiu, proprietarul nici macar nu a incercat sa inceapa restaurarea.

Avertisment - Spitalele ilegale vor fi desfiintate

Daca nu vor intra in legalitate, spitalele fara acreditare ar putea fi inchise, a avertizat sambata ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. El nu a precizat insa cate spitale sunt in aceasta situatie. Nicolaescu a mai declarat ca Spitalul Judetean Mures va deveni primul spital regional de urgenta din tara. Legat de preturile medicamentelor, ministrul a precizat ca doar in trei judete din tara farmaciile au respectat ordinul de reducere a tarifelor cu pana la 11%. (Monica Harmanescu)

Casa de piatra! - Adriana si Adrian au devenit o familie

Nunta mare la Jurnalul National! Frumoasa prietenie dintre Adriana Paduraru si Adrian Vaduva, redactori la departamentul Cultura-Mass-Media, s-a finalizat ieri cu o casatorie pe cat de legala, pe atat de religioasa. Baietilor care pusesera ochii pe Adriana le spunem ca-n presa exista multe fete nemaritate, iar fetelor care jinduiau la Adrian le sugeram sa-si ia gandul! Mirilor le dorim sa fie fericiti, sanatosi si sa se iubeasca toata viata!

Schimbare - Director interimar la Tarom

Conducerea companiei Tarom a fost preluata recent de Gabriel Dumitrescu, in conditiile in care directorul general, Cristian Becerescu, se afla de mai multa vreme in concediu medical, informeaza Mediafax. Gabriel Dumitrescu a facut parte pana in prezent din conducerea Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian.

Pericol - Valcea, poluata cu deseuri industriale

Planul judetean de gestiune a deseurilor intocmit de inspectorii de mediu arata ca Valcea a devenit in ultimul timp o suprafata poluata cu deseuri industriale. Tonele de gunoaie depozitate necontrolat pe rampele fara autorizatii au afectat sanatatea locuitorilor, apele si panza freatica. (Alexandra Chivu)
×
Subiecte în articol: observator