x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tabere la mare pentru studenţii din medii defavorizate

Tabere la mare pentru studenţii din medii defavorizate

28 Iul 2014   •   15:31
 Tabere la mare pentru studenţii din medii defavorizate

Studenţii cu venituri reduse, orfani, cu dizabilităţi, de etnie romă, proveniţi din mediul rural sau din casele de copii sau plasament familial vor putea aplica pentru un loc de tabără la mare pus la dispoziţie de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

În tabere, ANOSR va organiza o serie de discuţii şi dezbateri cu participanţii despre problemele cu care studenţii din medii defavorizate se confruntă în viaţa studenţească şi măsurile care ar trebui luate în acest sens de către decidenţi. 

'La începutul acestui an, ANOSR a atras atenţia asupra ratei uriaşe de abandon universitar din România - 40% din studenţii înmatriculaţi în primul an de studiu nu ajung să finalizeze studiile, cei mai mulţi ajungând în situaţia aceasta fie din cauza problemelor financiare, fie din lipsă de consiliere şi orientare, fie din probleme de integrare în mediul academic", potrivit unui comunicat ANOSR, preluat de Agerpres.

Studenţii doritori trebuie să completeze până la data de 5 august un formular şi să trimită online o serie de documente justificative prin care să facă dovada încadrării în cel puţin una dintre categoriile vizate. Informaţii complete despre acest proces pot fi găsite pe www.anosr.ro.





×