x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Telegondola din Sinaia, blocată

Telegondola din Sinaia, blocată

21 Dec 2011   •   21:00
Telegondola din Sinaia, blocată

Chiar daca primarul Vlad Oprea (foto) a reusit sa opreasca executarea silita a telegondolei din Sinaia, lu­crurile sunt departe de a fi rezolvate. 'Am procedat de fiecare data conform legilor si contractului pe care l-am semnat cu firma de leasing de la care am achizitionat telegondola. Avem sperante mari ca instalatia de transport pe cablu va ramane la Sinaia, altfel vom avea probleme in ceea ce priveste accesul turistilor pe mun­te', a declarat edilul. Judecatoria Si­na­ia a dispus, cu o zi inainte de execu­tarea silita a telegondolei din Sinaia de catre firma de leasing Dunarea IFN SA, suspendarea provizorie a executarii silite asupra telegondolei, ho­tararea instantei nefiind supusa nici unei cai de atac.

Vlad Oprea sustine ca instalatia de transport pe ca­blu a fost achitata integral, mai de­vreme decat termenul final de plata, si considera ca situatia de acum are in spate interese politice, menite sa reduca increderea sinaienilor in autoritatile locale.

Din pacate, turistii nu vor putea utiliza telegondola in perioada urmatoare din cauza faptului ca nu a putut fi obtinuta autorizatia ISCIR. In aceste conditii, accesul pe munte se va putea face numai cu telecabina veche. Stratul de zapada in Valea Dorului are o grosime de 20 de centimetri si sunt toate sansele ca la sfarsitul acestei saptamani sa se poate schia.

×
Subiecte în articol: observator schi sinaia telegondola