x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tintele finale: politisti cu rang

Tintele finale: politisti cu rang

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    16 Noi 2005   •   00:00
Tintele finale: politisti cu rang

Fiul fostului sef al Statului Major al Armatei, Mircea Chelaru, a fost arestat ieri-noapte, pentru 29 de zile, de magistratii Instantei Supreme. Dosarul sau de coruptie pare sa tinteasca insa mult mai sus, printre inaltii ofiteri din Politie.

Chelaru junior a fost prins in flagrant duminica seara de procurorii anticoruptie, in timp ce primea 4.000 de euro intr-un restaurant bucurestean. Acesta fusese denuntat ca cere bani, promitand in schimb interventii la nivel inalt in cadrul Politiei. Dupa audieri, fiul generalului a fost pus sub acuzatie pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Alaturi de el a fost retinut, apoi arestat preventiv, si Dumitru Scutaru, considerat complice de procurorii DNA.

INTRIGA. Sotii Aurelia si Dumitru Scutaru ar fi primit initial bani de la un politist care dorea sa-si schimbe locul de munca, sustin surse judiciare. Cei doi l-au contactat apoi pe Mircea Chelaru, pentru ca acesta sa obtina ajutor de la doi politisti de rang inalt din cadrul Inspectoratului de Evidenta a Populatiei si a Serviciului Pasapoarte. Potrivit surselor citate, fiul generalului ar fi pretins si primit la inceput, pentru interventiile promise, 10 milioane de lei vechi si bunuri in valoare de 17 milioane de lei. Apoi "negocierile" ar fi continuat cu o noua cerere financiara, 4.000 de euro. .

IMPLICATII INALTE. Cazul are insa o miza mult mai mare. Surse judiciare ne-au declarat ca ancheta ar duce chiar la seful Directiei Pasapoarte, Lazar Carjan, si comisarul sef Cristian Lucasu. Neoficial, impotriva lor a fost inceputa urmarirea penala. Contactat telefonic, seful Directiei Pasapoarte ne-a declarat aseara: "Nu sunt implicat sub nici o forma. Nu l-am cunoscut pe Mircea Chelaru pana cand a venit la mine cu acel politist in data de 14 octombrie. In rest pentru ce anume a venit si care a fost discutia nu va mai spun nimic pana cand DNA nu-si face treaba".

×
Subiecte în articol: observator