x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei medalii de aur, trei de argint şi trei premii speciale primite de români la salonul de inventică de la Bangkok (Thailanda)

Trei medalii de aur, trei de argint şi trei premii speciale primite de români la salonul de inventică de la Bangkok (Thailanda)

de Cristinel C. Popa    |    11 Feb 2015   •   17:30
Trei medalii de aur, trei de argint şi trei premii speciale primite de români la salonul de inventică de la Bangkok (Thailanda)

Delegaţia română de inventatori s-a întors plină de medalii de la Salonul de Inventică de la Bangkok, Thailanda. Al doilea mare premiu al salonului, alături de trei medalii de aur, trei de argint şi trei premii speciale, au fost luate de creatorii români. Aşadar, premii excepţionale pentru Forumul Inventatorilor Români la cea mai importantă manifestare de profil din Asia - “Thailand Inventors Day 2015”.

Evenimentul este organizat de National Research Council of Thailand, organizaţie guvernamentală aflată sub îndrumarea directă a prim-ministrului, ce coordonează dezvoltarea cercetării în Thailanda. La manifestare au fost prezentate peste 800 de invenţii din 17 ţări. România a fost reprezentată de Forumul Inventatorilor Români şi a expus realizări ale inventatorilor de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. De subliniat faptul că dintre invenţiile româneşti una a primit premiul special, al doilea ca valoare al evenimentului. Iată şi denumirea invenţiilor apreciate: 1. Poligraf cu sistem integrat - medalia de aur şi premiu special; 2. Procedeu de potabilizare a apei - medalia de argint; 3. Noi procedee de fosfatare chimică - medalia de argint; 4. Halocamera artificială - medalia de aur şi Premiul International Intelectual Propriety Network Forum; 5. Dispozitiv de administrare a substanţelor fitosanitare - medalia de aur; 6. Beton ecologic - medalia de Argint, plus Premiul International Intelectual Propriety Network Forum.
Cu această ocazie, în perioada 28 ianuarie - 1 februarie 2015, reprezentatul Forumului Inventatorilor Români, asist.univ.dr.ing. Andrei Victor Sandu, de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor din cadrul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi a fost invitat şi a sisţinut seminarii în cadrul Universităţii Malaysia Perlis. “Salonul a constituit şi un bun prilej de a întări relaţiile de colaborare cu asociaţiile inventatorilor din Asia. Cu această ocazia a fost confirmat sprijinul acordat de IFIA (International Federation of Inventor’s Association) pentru EUROINVENT - Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, ce va avea loc la Iaşi, în perioada 14-16 mai 2015. Astfel, Euroinvent se numără printre marile saloane mondiale, precum: GENEVA, INPEX Pittsburgh, ITEX Malaysia si altele”, a spus assist. univ. dr. ing. Andrei Victor Sandu.

×