x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turism - Razboiul e abia la inceput!

Turism - Razboiul e abia la inceput!

12 Iul 2006   •   00:00

Bulgaria si Romania sunt abia la inceputurile rivalitatii lor in sectorul turistic, scrie "Le Petit Journal", publicatie a francezilor din diaspora, care se arata preocupata de turismul din cele doua tari aflate in prag de aderare la UE.

Articolul, care porneste de la valurile iscate de postarea pe site-ul Ministerului roman de Externe a unor sfaturi de calatorie pentru turistii romani care puneau Bulgaria la capitolul "atentionari", sustine ca, intr-un moment in care litoralul romanesc este puternic concurat de bulgari si afectat de ravagiile facute de intemperii, Bucurestiul pariaza pe turismul rural. "Dar, in acest domeniu, se pare ca rivalitatea dintre cele doua tari este abia la inceput", precizeaza autorul. Care afirma ca Delta Dunarii este un element-cheie al turismului rural.

NERVOZITATE. "In ultimul timp, rivalitatea dintre aceste doua tari limitrofe, care profita fiecare de litoralul Marii Negre, s-a accentuat. Cu atat mai mult cu cat Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) spune ca numarul romanilor care prefera Bulgaria a crescut, fata de anul trecut. Cu mai putine constructii si oferind preturi mai accesibile, partea bulgara a litoralului seduce din ce in ce mai mult", afirma articolul. Autorul adauga faptul ca plajele romanesti au suferit mult in urma recentelor intemperii si, potrivit expertilor, erodoarea acestor plaje se va accentua din cauza digurilor construite inainte de 1989. (M. C.)

×
Subiecte în articol: observator