x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viza pentru SUA s-a scumpit

Viza pentru SUA s-a scumpit

de Anca Aldea    |    12 Oct 2005   •   00:00

Incepand din 19 octombrie 2005, Ambasada Statelor Unite lanseaza un nou sistem de programare si informare a solicitantilor de viza temporara.

Incepand din 19 octombrie 2005, Ambasada Statelor Unite lanseaza un nou sistem de programare si informare a solicitantilor de viza temporara. Schimbarea sistemului presupune cheltuieli mai mari pentru solicitantii de vize. Astfel, in momentul in care solicitantii platesc obisnuita taxa de procesare, de 100 de dolari, la orice sucursala a Bancii Transilvania, ei vor trebui sa scoata din buzunar alti 11 dolari, platibili in RON, pentru a primi propriul Numar Personal de Identificare (PIN), tiparit pe chitanta primita de la banca. In urmatoarea zi lucratoare, dupa ora 13:00, solicitantul poate apela la numarul gratuit 0800.88. 84.72 (0800.88 VISA) sau la numarul local gratuit 021-202.99.99 de la orice post telefonic, inclusiv de pe telefonul mobil, urmand apoi instructiunile automate pentru a introduce codul PIN si a vorbi direct cu un operator al ambasadei. Solicitantii isi pot folosi PIN-ul pentru a programa, reprograma sau anula programari pentru ei insisi si pentru maximum patru rude apropiate. PIN-ul este valabil pentru o convorbire telefonica avand durata de sapte minute, cu incepere din momentul in care solicitantul are legatura cu operatorul, si poate fi folosit pentru mai multe convorbiri telefonice. Operatorii ambasadei vor lucra in intervalul 8:00-18:00, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor nationale romane. Operatorii vor vorbi in limbile romana, maghiara sau engleza. Apelantii din strainatate pot forma numarul local (40)(21) 202-9999, introducand apoi codul PIN pentru a vorbi cu operatorul.

Sistemul, implementat deja in peste 30 de tari din Europa, America de Sud si Asia, este administrat de companiile Computer Sciences Corporation din SUA si Transcom Call Center din Romania.

×
Subiecte în articol: observator