x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vulnerabilitățile României în fața valului 5 pandemic. Printre acestea, lipsa certificatului Covid

Vulnerabilitățile României în fața valului 5 pandemic. Printre acestea, lipsa certificatului Covid

29 Dec 2021   •   12:40
Vulnerabilitățile României în fața valului 5 pandemic. Printre acestea, lipsa certificatului Covid

Lipsa certificatului Covid, procentul mic al persoanelor vaccinate, sunt doar două dintre vulnerabiliățile României în fața valului 5 al pandemiei, crede directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol.

Adriana Pistiol spune că una dintre vulneabilități este faptul că aproximativ 60% din populația vulnerabilă din România nu este vaccinată și că numai 25% dintre persoanele care au fost deja vaccinate cu schemă completă au efectuat și doza booster.

Ea spune că deși a fost introdus Formularul de localizare a pasagerului (PLF), acesta nu este completat „într-o proporție foarte mare” de cei care vin în țară, ceea ce face dificilă anecheta epidemiologică.

Adriana Pistol a adăugat pe lista vulnerabilităților faptul că foarte multe perrsoane nu respectă măsurile de carantină.

Ea a enumerat pintre vulneabilități și „întârzierea adoptării certificatului Covid”, ca o măsură de limitare a răspândirii bolii.

„În concluzie, avem o populație receptivă numeroasă, adică populația care se poate îmbolnăvi oricând, avem un risc foarte mare de răspândire a tulpinii Omicron, care are o rată de transmisibilitate mult mai crescută”, a adăugat Pistol.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: valul 5