x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 5% intre PSD si Alianta

5% intre PSD si Alianta

24 Aug 2004   •   00:00

POLITIC

Potrivit CURS, PSD se mentine in preferintele electoratului cu 40%, urmat de Alianta D.A. cu 35%. Intre prezidentiabilii Nastase si Stolojan diferenta este de 8%. Un sondaj CURS dat ieri publicitatii arata ca cinci procente despart PSD si Alianta D.A. in optiunile electoratului, in timp ce intre candidatii celor doua formatiuni la Presedintie diferenta este de 8%.
GABRIELA ANTONIU

Sondajul CURS arata ca daca duminica viitoare ar fi alegeri prezidentiale 43% dintre romani ar vota cu candidatul PSD Adrian Nastase, el find urmat de Theodor Stolojan (Alianta D.A.) - 35%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) - 15%, Codrut Seres (PUR) - 3%, Lia Roberts (independent) - 3%. Un procent din cei intervievati ar vota pentru un alt candidat, in timp ce 31% s-au declarat nehotarati sau nu ar vota.

ALEGERI PARLAMENTARE. Potrivit sondajului, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cu PSD ar vota 40%, cu Alianta D.A. - 35%, cu PRM - 12%, cu PUR - 5%, cu UDMR - 5%, alt partid - 3%, in vreme ce 33% dintre cei chestionati sunt nehotarati sau nu ar vota.

INCREDERE. Sondajul CURS mai arata ca partidul care se bucura de multa/foarte multa incredere in randul romanilor este PSD (40%), urmat de PNL (38%), PD (29%), PRM (18%), PUR (15%), UDMR (7%).

ALIANTE. Romanii au fost chestionati si asupra celei mai bune formule de alianta care trebuie aleasa dupa alegerile parlamentare din toamna. Astfel, 21% dintre cei intervievati cred ca Alianta D.A.- PUR ar fi cea mai buna alianta pentru conducerea Romaniei.

Pe locurile urmatoare se afla alianta PSD-PUR (20%), PSD-PRM (9%), PSD-PUR-UDMR (7%), Alianta D.A.-PUR-UDMR (6%), alta alianta (4%). 33% dintre cei chestionati nu stiu sau nu raspund.

Sondajul CURS a fost efectuat pe un esantion de 3.005 persoane de si peste 18 ani, in perioada 9-16 august, beneficiar al sondajului fiind postul de televiziune Antena 1, in cadrul programului Exit-poll 2004.

Grafic sondaj CURS
×
Subiecte în articol: politic alianta