x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: A suprapune un guvern PDL peste actualul PNL este o eroare. Este o dezbatere falsă

Alina Gorghiu: A suprapune un guvern PDL peste actualul PNL este o eroare. Este o dezbatere falsă

02 Iul 2015   •   23:13
Alina Gorghiu: A suprapune un guvern PDL peste actualul PNL este o eroare. Este o dezbatere falsă

Interviu exploziv cu liderul opoziţiei, în această seară, la Sinteza Zilei. Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a explicat la Sinteza Zilei mai multe aspecte ale actualei crize politice din România.

Citește și Alina Gorghiu, la Sinteza Zilei: Victor Ponta este un laş

Alina Gorghiu a ţinut să puncteze că există o "dezbatere falsă" legată de legarea imaginii guvernelor PDL de actualul partid PNL.

Citește și Alina Gorghiu: Suntem într-un moment delicat. Ne îndreptăm spre o criză politică

"Este o dezbatere falsă. Şi eu, la rândul meu, am fost o voce critică a fostei guvernări. Suntem mulţi noi, cei din PNL. Unii s-au delimitat de Băsescu, alţii de Ponta şi s-a creat fuziunea. Şi foştii pedelişti şi foştii penelişti am fost toţi împreună în acea bătălie electorală şi validarea aceasta parţială se concretizează treptat. Astăzi suntem cotaţi ca partidul apreciat de electoratul din ROmânia. Suntem, teoretic, cel mai mare partid din România. Nu mă îmbăt cu apă rece, dar sunt lucruri care trebuie spuse. Nu am să mă uit în spate la tot ce a trecut", a spus Alina Gorghiu la Antena 3.

Citește și Alina Gorghiu: "Urmează o moţiune de cenzură în toamnă." Pe cine vor să pună liberalii în locul lui Ponta

Întrebată dacă are o minimă strângere de inimă, Alina Gorghiu a explicat că nu vede personaje ca Traian Băsescu sau Elena Udrea legate de actualul PNL.

Ba mai mult, Alina Gorghiu a explicat că Victor Ponta părea să fie ceva mai apropiat de Traian Băsescu.

"Eu nu îl văd pe Băsescu legat de PDL atât cât îl văd legat de premierul Victor Ponta. Poate vi se pare forţat răspunsul, dar eu îmi aduc aminte de Victor Ponta pus ministru în cabinetul Boc de Traian Băsescu, care a coabitat vreme lungă cu Băsescu."

"Cine e vinovat plăteşte Devine istorie. E istorie recentă acum, va fi istorie îndepărtată. Traian Băsescu şi Elena Udrea, mulţi alţii. Vă răspund onest şi cât se poate de sincer. Sunt oameni care au reprezentat sau au fost o imagine proastă petnru fosta guvernare PDL, dar a suprapune un guvern PDL peste ce este acum PNL e o eroare. PNL înseamnă câteva sute de mii de membrii şi simpatizanţi, înseamnă o construcţie care înseamnă coagularea dreptei din România. Oricum ne-am dori să nu legitimă dreapta din România, ea există. Alegerile din noiembrie au însemnat o validare parţială A arătat cu degetul spre greşelile unora şi a ne limita la a sublinia de fiecare dată vinovăţia acelora ar fi o greşeală. PNL trebuie văzut ca o construcţie care înseamnă mult mai mult decât atât."



×
Subiecte în articol: alina gorghiu PDL pnl guvern