x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Suntem într-un moment delicat. Ne îndreptăm spre o criză politică

Alina Gorghiu: Suntem într-un moment delicat. Ne îndreptăm spre o criză politică

02 Iul 2015   •   22:31
Alina Gorghiu: Suntem într-un moment delicat. Ne îndreptăm spre o criză politică

Interviu exploziv cu liderul opoziţiei, în această seară, la Sinteza Zilei. Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a explicat la Sinteza Zilei mai multe aspecte ale actualei crize politice din România.

Citește și  Alina Gorghiu, la Sinteza Zilei: Victor Ponta este un laş

Alina Gorghiu a ţinut să explice că România se îndreaptă spre o criză politică şi că există două variante de salvare, din punctul său de vedere.

Citește și Alina Gorghiu: "Urmează o moţiune de cenzură în toamnă." Pe cine vor să pună liberalii în locul lui Ponta

"Suntem într-un moment delicat, aş putea spune chiar că mergem spre o criză politică bine conturată. Argumentele sunt multiple. Soluţia este simplă în teorie, grea în practică. De câteva luni de zile, de vreo patru luni, tot spune PNL în spaţiul public că deblocarea scenei politice din ROmânia înseamnă alegeri anticipate. Astea sunt greu de realizat, dar un consens al oamenilor politici din România, un acord în acest sens ar debloca situaţia. Şi ar începe o procedură necesară. Dacă Victor Ponta ar veni în ţară şi ar fi de acord cu acest lucru, s-ar putea face în câteva zile. Este o variantă sănătoasă, nu pentru mine, ca opoziţie, nu pentru VP, ci pentru democraţia din România", a spus Alina Gorghiu la Antena 3.

Citește și Alina Gorghiu: A suprapune un guvern PDL peste actualul PNL este o eroare. Este o dezbatere falsă

Alina Gorghiu a explicat că a doua varianta pentru rezolvarea unei potenţiale crize politice ar fi demisia premierului.

"Cel mai simplu, dacă varianta anticipatelor pare una dificilă, mult mai facil şi la îndemână pentrui Victor Ponta este demisia. Nu am să spun nicio secundă că este Victor Ponta vinovat sau nu. Nu am să apreciez eu asta. Dar cred că în politica la vârf nu se discută în funcţie de vinovăţie sau nevinovăţie. Încrederea, la nivel de premier, este esenţială. Când ai un prim-ministru aflat sub urmărire penală, acuzat de anumite lucruri, credibilitatea este aproape tot."



×