x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: „Dacă România nu este stat de drept, ce este Traian Băsescu?”

Crin Antonescu: „Dacă România nu este stat de drept, ce este Traian Băsescu?”

de Robert Veress    |    13 Noi 2012   •   13:12
Crin Antonescu: „Dacă România nu este stat de drept, ce este Traian Băsescu?”
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

Comentând declarațiile de luni seara ale președintelui Traian Băsescu, președintele PNL și al Senatului României, Crin Antonescu a constatat că șeful statului „a intrat, așa cum era de așteptat, în campanie electorală”.

Antonescu a taxat anumite afirmații ale lui Băsescu, calificându-le drept „profund dăunătoare României”. „Președintele susține că România nu este stat de drept. Dar atunci, ce este România și ce este Traian Băsescu în acest stat? Este domnia sa șef de stat sau se consideră prizonierul unei țări bananiere”?
Tot inacceptabilă este considerată, de liderul liberal, afirmația că România nu este credibilă. „Bineînțeles că avem probleme de credibilitate, dar, ca un șef de stat să facă asemenea afirmații, este un fapt fără precedent”.
Antonescu i-a atras atenția șefului statului că, într-un stat de drept, nu este interzisă critica la adresa unor autorități. „Și Traian Băsescu a criticat Parlamentul și nimeni nu l-a incriminat pentru asta, deși aș zice că cele două Camere ale Parlamentului sunt cele mai importante instituții din țară”.
În ceea ce privește răspunsul președintelui la întrebarea „Pe cine va desemna premier, în cazul câștigării alegerilor de către USL?”, Antonescu este de părere că „Ignorarea Constituției și invocarea interesului național, în această împrejurare, este expresia bunului plac. Mesajul este <>”. „Nu-i vom permite lui Traian Băsescu să-și bată joc de votul românilor”, a conchis co-președintele USL.

×