x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bilanţul Elenei Udrea: Sunt un politician atipic, nu voi schimba garderoba. Ştiu încotro vreau să merg

Bilanţul Elenei Udrea: Sunt un politician atipic, nu voi schimba garderoba. Ştiu încotro vreau să merg

de Mediafax    |    31 Dec 2013   •   18:15
Bilanţul Elenei Udrea: Sunt un politician atipic, nu voi schimba garderoba. Ştiu încotro vreau să merg
Sursa foto: Elena Udrea

Deputatul PDL Elena Udrea îşi face bilanţul la final de an, într-o postare pe blogul său, apreciind că este un politician atipic, dar precizând că nu-şi va schimba nici silueta, nici garderoba şi subliniind că ştie “exact“ cine este şi încotro vrea să meargă. 

Elena Udrea dezvăluie că şi-a dorit să aibă familie şi copii, dar la 40 de ani a intrat în statistica femeilor divorţate. Ea mai spune că nu va renunţa la stilul său, chiar dacă bărbaţii sunt mereu derutaţi de tocurile cui.

“Sfârşitul de an este cea mai bună ocazie pentru bilanţ. Orice om caută să aibă momentul cu sine însuşi, în care se gândeşte la ce a făcut în anul care trece şi la ce vrea să facă, în anul care vine. Pentru o femeie care tocmai a împlinit 40 de ani, bilanţul este cu atât mai firesc, este chiar o necesitate. Cred că a vorbi cu sinceritate despre ceea ce simţi nu e un semn de slăbiciune, ci de putere. Cum oamenii politici sunt mereu judecaţi pentru orice fac, la muncă sau în afara ei, în viaţa personală sau în cele mai banale clipe de viaţă, ideea de a vorbi despre mine poate părea nepotrivită, ieşită din „strategiile obişnuite de imagine”…“, scrie Udrea pe pe blogul său.

Ea continuă menţionând că niciodată nu a vrut să fie “o imagine“.
“Dacă aş fi ascultat de consilieri, dacă m-ar fi afectat toate referirile la felul în care mă îmbrac sau arăt, ar fi trebuit să renunţ la tocuri, să-mi ţin ascunse poşetele, să-mi schimb culoarea părului sau să merg cu tramvaiul, pentru a mă înscrie în categoria celor care livrează alegătorilor o imagine falsă, dar convenabilă şi mai uşor de „digerat”. Chiar m-am gândit de multe ori dacă ar trebui să fac această schimbare, pentru a fi mai puţin criticată, mai bine înţeleasă şi luată în serios…. Şi de fiecare dată am ştiut limpede că nu vreau să fiu altceva sau altcineva, că refuz să mă transform în ceva sau cineva în care nu mă regăsesc. Poate că sunt un model atipic de politician, mai ales într-o ţară ce dă prea puţine şanse femeilor tinere, într-o lume a politicii ce nu oferă niciun exemplu din istorie de femeie care să fi fost deplin acceptată şi implicată benefic în treburile statului“, completează Udrea.

Elena Udrea spune că nu şi-a ales un drum uşor în viaţă şi că a ştiut de la bun început că o blondă în politică va crea nu numai comentarii derizorii şi de prost gust, dar şi “un soi de panică, mai ales în rândul adversarilor politici, mai toţi bărbaţi, care nu au învăţat să mânuiască armele cavalereşti ale dialogului şi confruntării de idei, ci au trecut direct la jigniri şi atacuri personale“.

 

×