Întrebat dacă nu există astfel posibilitatea ca liderii de organizaţii judeţene să controleze votul prin acest mod de derulare a procesului de alegere al noii conduceri, Flutur a spus că procedurile stabilite de comisie garantează corectitudinea alegerilor. "Nu există această problemă pentru că toate moţiunile au la fiecare urnă reprezentant. Există o competiţie civilizată, cei mai buni vor câştiga. Asigurarea echidistanţei ca moţiunile să aibă reprezentanţi în comisia de numărare este garantată", a afirmat liderul PDL..
Decizia de ieri a conducerii PDL lasă loc speculaţiilor legate de un vot "aranjat” pentru şefia partidului, Vasile Blaga fiind dezavantajat de un vot nesecretizat, din cauza atmosferei de frică instaurată în partid. Mai concret, susţinătorii lui Vasile Blaga susţin că la un vot pe organizaţii, membrii partidului nu vor avea altă soluţie decât să voteze aşa cum li se cere de către şeful lor judeţean şI astfel, chiar dacă ar exista delegaţI care ar dori să î susţină pe Blaga, ei îl vor vota pe Boc, de frică.
În aceste condiţii, se pare că singura necunscută rămâne soarta Guvernului, după alegerile din PDL. După cum se ştie, Traian Băsescu i-a cerut lui Boc să demisioneze din fruntea Cabinetului, iar acesta ar fi promis că o va face dar numai după ce va fi ales preşedinte al PDL, pentru a avea garanţia că nu va fi lăsat fără funcţii. Acum însă Emil Boc dă semne că n-ar mai vrea să se ţină de cuvânt. Premierul a declarat ieri, într-un interviu, "PDL are nevoie de un preşedinte cu două norme", sugerând că ar prefera să rămână premier şi dacă va câştiga preşedinţia partidului.
Citește pe Antena3.ro