x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce-a aflat Antonescu despre Iohannis?

Ce-a aflat Antonescu despre Iohannis?

20 Aug 2014   •   20:33
Ce-a aflat Antonescu despre Iohannis?

Vicepreşedintele PSD, senatorul Gabriela Firea, se arată convins că “există nişte adevăruri ascunse românilor”, care l-au determinat pe fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, să îşi exprime reţinerea în a-l susţine şi vota pe candidatul ACL, actualul lider al PNL, Klaus Iohannis, în alegerile prezidenţiale.

Crin Antonescu a declarat luni că din partea dreptei nu vede un candidat, Iohannis nereuşind, până la acest moment, să îl convingă să îi dea votul său.

Senatorul social-democrat a făcut un apel atât către Crin Antonescu, cât şi către Klaus Iohannis, pentru a lămuri această situaţie şi pentru a explica de ce acum “domnul Iohannis nu mai merită nici măcar un vot”, deşi acesta s-a bucurat, în trecut, de sprijinul fostului preşedinte al Senatului.

“Fostul preşedinte al PNL şi al Senatului, Crin Antonescu, a afirmat că nu îl susţine pe Klaus Iohannis, candidatul PNL şi PDL, în campania electorală şi că nici măcar nu ştie dacă îl votează. Din expresia feţei şi din atitudine părea că mai degrabă nu îl va vota pe Klaus Iohannis. Avem rugămintea la domnul Crin Antonescu dacă poate să detalieze subiectul, iar domnului Iohannis îi solicităm imperativ să se clarifice ce s-a întâmplat în câteva luni astfel încât Crin Antonescu, care l-a susţinut atât de mult şi atât de puternic pe domnul Iohannis, acum practic consideră că nu mai este un candidat viabil la preşedinţia României, că nu mai este omul pe care l-a cunoscut şi l-a prezentat românilor ca fiind un cetăţean onest, un profesionist, un primar de succes, un om care poate să conducă România”, a spus Firea într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat faptul că unul dintre motivele care au condus la ruperea USL a fost insistenţa lui Crin Antonescu de a-l propune vicepremier pe Klaus Iohannis în Guvern. “Sunt convinsă că există nişte elemente care nouă ne scapă, pe care cei doi le ştiu şi care sunt ascunse românilor”, a conchis senatorul PSD.

Klaus Iohannis, a declarat, marţi seara, la Alba Iulia, că este convins că după ce Crin Antonescu îşi va termina concediul, acesta o să-l vadă mai bine în haina de preşedinte. “Sunt convins că după ce îşi termină concediul şi revine o să mă vadă mai bine în haina de preşedinte şi eu contez pe votul lui, şi nu numai, şi pe sprijinul domniei sale”, a spus Klaus Iohannis. El a fost întrebat cum comentează faptul că Crin Antonescu a declarat că din partea dreptei nu vede un candidat, Iohannis nereuşind, până la acest moment, să îl convingă să îi dea votul său. (M.C.)


×