x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă și Ciolacu, mesaje de condoleanțe după moartea lui David Sassoli

Ciucă și Ciolacu, mesaje de condoleanțe după moartea lui David Sassoli

11 Ian 2022   •   10:26
Ciucă și Ciolacu, mesaje de condoleanțe după moartea lui David Sassoli
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu, transmit mesaje de condoleanțe după decesul preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli.

„Europenii au pierdut un lider dedicat valorilor democratice și un constructor devotat al Europei Unite. În numele meu și al Guvernului transmit sincere condoleanțe familiei Președintelui Parlamentului European, omului politic și jurnalistului David Sassoli”, a scris Ciucă pe Twitter.

„Sunt profund întristat de moartea subită a lui David Sassoli. Am pierdut un prieten și un susținător puternic al #Romania și al unei Europe sociale. Condoleanțe celor dragi lui”, a scris și Ciolacu.

Sassoli a murit marți la spitalul din oraşul italian Aviano, conform informaţiilor comunicate dpa de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo.

Luni, Parlamentul European a confirmat că David Sassoli a fost internat pe 26 decembrie „din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar".

Pe Twitter, Cuillo a precizat că locul şi data la care vor avea loc funeraliile vor fi comunicate în următoarele ore.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, era spitalizat în Italia din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii „grave" şi a anulat toate activităţile oficiale, anunţa luni Biroul acestuia, citat de site-ul Politico.eu.

„Această spitalizare a fost necesară din cauza unei complicaţii grave, generată de o disfuncţie a sistemului imunitar. Drept rezultat, toate activităţile oficiale ale preşedintelui Parlamentului European au fost anulate", a comunicat Biroul acestuia.

În septembrie 2021, David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg, din cauza unei forme severe de pneumonie. Timp de două luni, David Sassoli nu şi-a pot îndeplini atribuţiile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: David Sassoli