x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Zgonea: Încercăm ca odată cu bugetul să votăm un nou regulament și un cod de conduită pentru parlamentari

Zgonea: Încercăm ca odată cu bugetul să votăm un nou regulament și un cod de conduită pentru parlamentari

14 Oct 2013   •   17:15
Zgonea: Încercăm ca odată cu bugetul să votăm un nou regulament și un cod de conduită pentru parlamentari

Codul de conduită și completarea regulamentului Camerei Deputaților, cu modificările la statutul deputatului și la regulamentul comun, ar putea fi votate odată cu bugetul, a afirmat luni președintele acestui for, Valeriu Zgonea, informează agerpres.ro.

"Încercăm ca odată cu bugetul să facem și acest vot, să avem un nou regulament și un cod de conduită pentru parlamentari, conform angajamentelor pe care le-am avut noi și dialogului pe care l-am avut constant cu Ministerul Public, Ministerul Justiției și Agenția Națională de Integritate. Am discutat cu liderii grupurilor parlamentare, o să avem până la sfârșitul lunii octombrie o propunere de nou regulament și o propunere de cod de conduită. O să am o discuție cu liderii grupurilor parlamentare, urmând ca luna noiembrie să fie luna de dialog cu instituțiile europene și cu Comisia de la Veneția. Vrem să ne păstrăm pe linia promisiunilor pe care le-am făcut la nivel internațional, dar și la nivelul cetățenilor", a declarat Zgonea după ședința Biroului Permanent.

El a precizat că dorește ca Parlamentul să depășească nivelul de încredere de 30% în rândul electoratului, dar pentru aceasta se impune un raport fără probleme asupra MCV.

"Pentru mine, 25, 26, 30% este o cotă normală a unui Parlament național dintr-un stat european. Bineînțeles că dorința mea și a colegilor mei este să fim mai sus de această cotă, dar ne situăm acum la un nivel european și noi vrem să ne consolidăm aici și nu vreau să avem elemente negative la adresa Camerei Deputaților într-un raport MCV", a spus Zgonea.

Ministrul Justiției a transmis Biroului Permanent al Camerei Deputaților o scrisoare în care solicită să i se transmită informații relevante privind proiectul Codului de conduită parlamentară, precum și informații referitoare la măsuri adoptate sau inițiate de parlamentari "care să prevină presiunile mediatice și politice asupra sistemului judiciar" în vederea pregătirii viitorului Raport MCV, precum și a misiunii de evaluare programată în perioada 25-27 noiembrie.

×