x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia Europeană îi răspunde eurodeputatului Maria Grapini în legătură cu vaccinul anti-Covid

Comisia Europeană îi răspunde eurodeputatului Maria Grapini în legătură cu vaccinul anti-Covid

de Ion Alexandru    |    17 Dec 2020   •   08:41
Comisia Europeană îi răspunde eurodeputatului Maria Grapini în legătură cu vaccinul anti-Covid

Europarlamentarul umanist Maria Grapini arată că a primit un răspuns din partea Comisiei Europene pentru Sănătate și Siguranță Alimentară cu privire la tema „Cum consideră CE că va asigura protecția pacienților, încrederea și convingerea cetățenilor pentru a se vaccina și dacă există o interferență a intereselor industriei farmaceutice în recomandările OMS?”.

Solicitarea eurodeputatului Grapini vine ca urmare a faptului că mulți cetățeni nu au încredere în vaccinul împotriva virusului SARS-COV-2, deși a fost alocat un buget substanțial pentru identificarea și cercetarea acestuia. În răspunsul transmis, Stella Kyriakides, comisar european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, susține că încrederea în vaccinuri, înțelegerea motivelor ezitării în privința vaccinării și sprijinirea cetățenilor pentru a lua decizii în cunoștință de cauză sunt acum mai importante ca niciodată. Totodată, comisarul subliniază faptul că obiectivul Comisiei este de a asigura accesul la vaccinuri împotriva Covid-19  la prețuri accesibile, sigure și eficace. Potrivit Comisiei Europene, un vaccin împotriva Covid-19 va beneficia de o autorizație de introducere pe piață (condiționată) în UE numai după o evaluare aprofundată și independentă efectuată de Agenția Europeană pentru Medicamente, pe baza unor informații suficiente și lămuritoare privind siguranța, eficacitatea, și calitatea farmaceutică a vaccinurilor. Mai mult, Comisia recunoaște necesitatea de a se adresa cetățenilor europeni și de a permite acestora să acorde încredere vaccinului împotriva Covid-19 și vaccinării prin furnizarea de informații ample cu privire la aceste vaccinuri”, se mai precizează în răspunsul transmis europarlamentarului umanist. 

×
Subiecte în articol: maria grapini