x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea despre incidentul de la Târgu Secuiesc:Este de datoria mea să remarc modul în care SRI şi DIICOT au acţionat

Dragnea despre incidentul de la Târgu Secuiesc:Este de datoria mea să remarc modul în care SRI şi DIICOT au acţionat

01 Dec 2015   •   23:05
Dragnea despre incidentul de la Târgu Secuiesc:Este de datoria mea să remarc modul în care SRI şi DIICOT au acţionat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că este de datoria sa să remarce modul în care SRI şi DIICOT au acţionat în cazul cetăţeanului român de etnie maghiară reţinut de DIICOT pentru că intenţiona să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestaţia de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc şi a mulţumit celor două instituţii pentru modul în care şi-au făcut datoria.

"De ceva timp, din păcate, vedem în toată lumea o recrudescenţă a violenţei şi a terorismului. Din păcate şi la noi a apărut acest incident, dar pe de altă parte, este de datoria mea şi a noastră - cred - să remarcăm modul în care SRI şi DIICOT au acţionat şi să le mulţumesc, că merită lucrul acesta. Asta ne arată că, în continuare, aceste instituţii din această zonă au nevoie de resurse umane, de resurse financiare, au nevoie şi de legislaţie foarte clară, pentru că probabil şi sper că incidentul din Transilvania este un incident izolat, nu face parte dintr-o situaţie mai complexă, dar, pe de altă parte, trebuie să ne pună pe gânduri", a spus Dragnea la România TV.

Vorbind despre incidentul care s-a produs marţi seara între jandarmi şi unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii care a încercat să forţeze cordonul de protecţie pentru a intra pe partea carosabilă, Dragnea a spus că premierul Dacian Cioloş trebuie să fie foarte atent la Ministerul de Interne, unde este nevoie de continuitate.

"Despre protestele din stradă vreau să-i trag un semnal de alarmă premierului Dacian Cioloş în legătură cu Ministerul de Interne, pentru că am văzut comentarii despre aşa-zisul plagiat, până se pronunţă comisia specială, dar în schimb nu mi-a plăcut atitudinea purtătorului de cuvânt al Guvernului, care era foarte tranşant în ce priveşte menţinerea sau nu a ministrului Tobă. Eu îi solicit premierului să fie foarte atent, să se uite cu foarte multă atenţie şi responsabilitate la Ministerul de Interne, unde este nevoie de continuitate şi de stabilitate, nu suntem într-o perioadă calmă", a menţionat Dragnea.

El a mai precizat că îl susţine pe ministrul de Interne, Petre Tobă, cu care a lucrat de multe ori şi pe care îl consideră un om foarte serios şi un tehnocrat în adevăratul sens al cuvântului.  

×