x close

Dragnea: Mulţi vor începe să vorbească după declaraţiile colonelului SRI Daniel Dragomir

0
13 Sep 2017 - 07:51
Dragnea: Mulţi vor începe să vorbească după declaraţiile colonelului SRI Daniel Dragomir

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că după afirmaţiile făcute public de colonelul Daniel Dragomir, fostul adjunct al lui Florian Coldea la SRI, din ce în ce mai mulţi oameni din toate zonele vor începe să vorbească, iar cei care încă mai susţin "un sistem profund corupt şi care a produs victime" sunt din ce în ce mai puţini, în vreme ce "manipulările" de până acum nu vor mai avea efect deoarece au apărut dovezi evidente.

"Vor fi mulţi care vor începe să vorbească, din toate zonele, au început să prindă curaj, au văzut că eu n-am cedat, că Parlamentul începe să înţeleagă care este rolul său şi parlamentarii încep să prindă curaj, încep să se formeze comisii de anchetă. (...) Sunt absolut sigur că toţi cei care mai susţin în continuare acest sistem corupt în profunzime, care a produs victime, chiar oameni care au murit nevinovaţi, care a virusat, a otrăvit un sistem public în România - toţi cei care îl mai susţin, de teamă, din interes, sau din prostie, sunt din ce în ce mai puţini şi nu înţeleg că procesul este ireversibil, cu toate manipulările care au fost făcute până acum, dar care au din ce în ce mai puţin efect. Încep să nu mai ţină, pentru că încep să apară tot mai multe dovezi evidente şi în faţa evidenţei orice om normal cedează, adică este aproape imposibil să convingi un om normal şi de bună credinţă să se lase dus de un val de manipulare când avem nişte dovezi evidente", a declarat Liviu Dragnea, marţi seară, la Antena 3.

Liderul social-democraţilor a vorbit despre faptul că toate aceste lucruri se vor lămuri la Comisia parlamentară pentru controlul SRI, iar dacă va fi cazul se va forma şi o comisie specială de anchetă, mai ales dacă, în condiţiile în care se vor face verificări serioase, se va ajunge şi la alte persoane de la vârful SRI decât cele în jurul cărora s-a creat "o legendă".

"Cred că trebuie să ajungem la adevăr să vedem cât e legendă sau nu cu Florian Coldea", a spus Dragnea. Totodată, întrebat dacă fostul director al SRI George Maior ar fi putut să gireze acţiunile lui Coldea, el a răspuns: "Nu am de unde să ştiu asta deocamdată, dar eu cred că nici în cazul ăsta nu trebuie să mergem aşa, după fel, cum ar spune Gică Hagi, dacă se fac audieri şi cred că se va dori să fie o verificare serioasă, atunci se dau legendele la o parte şi se face o verificare pe documente, pe fapte, pe declaraţi, pe evidenţe".

Potrivit lui Liviu Dragnea, din punct de vedere instituţional, fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, nu ar fi putut "să facă de capul lui toate aceste lucruri" care au fost dezvăluite de colonelul Daniel Dragomir.

În acest context, Dragnea a spus şi că anchetarea sa de către DNA, în legătură cu afaceri pe care procurorii anticorupţie susţin că le-ar avea în Brazilia, este "o poveste contrafăcută".

"DNA lucrează şi cu oameni de aici în Brazilia, au fost jurnalişti din România în strânsă legătură cu DNA în Brazilia. Ceea ce vreau eu să transmit, cu mare drag şi cu mare prietenie către acea zonă, este că eu merg până la capăt. N-am furat bani din Brazilia, n-am spălat bani în Brazilia, nu am nicio proprietate în Brazilia. Asta să fie foarte clar şi ceea ce au făcut este la fel de grav ca declaraţiile de aseară ale domnului Dragomir. Eu acolo am avocaţi, i-am trimis de aici acolo şi avocaţii au început să aibă acces la informaţii. Aşa că eu le transmit nişte veşti triste - nu se poate găsi nimic acolo pentru că nu este. Eu nu am făcut ceva şi să-mi fie teamă şi să zic să nu deranjez, nu", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că va merge în instanţă când va avea toate informaţiile oficiale şi o să utilizeze toate căile legale pentru a cere tragerea la răspundere a celor implicaţi în crearea acestei "poveşti".

"Am sesizat şi ambasada Braziliei de aici, n-am stat, am acţionat imediat. Eu nu vreau să fac spectacol, dar ceea ce s-a întâmplat în legătură cu această poveste este foarte grav. Arată disperare. Această poveste, ca şi alte poveşti montate, făcute, contrafăcute, date în presă, ridicate ca să avem motiv să ne apucăm de nişte verificări, astea nu vor rămâne fără urmări. Dar eu aştept cu răbdare. (...) Când ai un profund sentiment de nevinovăţie şi de nedreptate care ţi se face te abţii cu greu, dar te abţii, fiindcă important este rezultatul şi nu vreau să transform ceea ce se întâmplă acum, acest proces de însănătoşire (a societăţii, n.r.) , într-o chestiune personală. De asta am stat şi stau în continuare rezervat, în sensul că fac lucrurile care trebuie făcute aşa cum prevede legea şi aşa cum prevăd drepturile mele. Ei fac greşeală după greşeală, generată de disperare", a punctat Liviu Dragnea, care a mai spus că nu ştie dacă mai este implicat cineva în afară de DNA în ancheta din Brazilia.

Preşedintele Camere Deputaţilor a menţionat că nu a discutat cu şeful statului despre aceste lucruri deoarece consideră că preşedintele Klaus Iohannis este cel care ar trebui să pornească o discuţie pe tema situaţiei din unele instituţii publice.

"Vă spun fără niciun fel de rezervă, cred că ar trebui să înceapă de la dumnealui discuţia. (...) Am aşteptat şi încă mai aştept. Nu e obligatoriu să purtăm o astfel de discuţie, dar asta nu înseamnă că ceea ce s-a pornit se va opri", a spus Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că Parlamentul, prin atribuţiile pe care le are, poate contribui la aflarea adevărului, deoarece "încă sunt multe zone bolnave în societatea românească şi într-o parte din instituţiile din România".

"Eu am încredere că - poate nu în ritmul sau în viteza pe care ne-o dorim cu toţii - încet, încet adevărul iese la iveală şi toţi cei sau şi cele care au procedat aşa la un moment dat vor da socoteală. Niciun sistem care era aproape să devină un sistem de poliţie politică nu poate rezista, la un moment dat se distruge. Au fost prea multe situaţii semnalate de dvs şi de colegi de-ai dvs de mulţi ani de zile şi totul rămânea la nivelul de bârfă, nu sunt probe, sunt posturi ostile, sunt jurnalişti, politicieni care se opun luptei anticorupţie. Uite că încep să apară informaţii", a afirmat preşedintele social-democraţilor.

În opinia lui Dragnea, colonelul Dragomir trebuie să spună şi în Comisia parlamentară SRI ceea ce a declarat şi în mass-media, că "se arunca o plasă ca să se facă interceptări, vezi Doamne, pentru terorism, sau bănuiţi de terorism, politicieni, jurnalişti, sau alţii şi după ce aruncau plasa cereau interceptările şi hai să ne uităm pe stenograme poate un cuvânt de la unul, o frază de la altul, poate le putem pune într-un anume fel şi hai să pornim un dosar".

"Asta ce spune? Că s-a mers pe ţinte, s-au stabilit ţintele, probabil s-a făcut o listă. Probabil că doamna Kovesi va avea un punct de vedere la un moment dat, sau alte instituţii", a arătat Dragnea.

Liderul PSD a declarat că este sigur că se vor mai auzi foarte multe lucruri care vor confirma ceea ce deja s-a spus. "Nu ne pot închide pe toţi. Mai e foarte puţin", a spus Liviu Dragnea. www.agerpres.ro

Citeşte mai multe despre:   liviu dragnea

 

Ştiri din .roPUBLICITATE
 
Afisari: 863


Mai multe titluri din categorie

Accident CIUDAT în Bistrița. O fetiță de 7 ani a fost călcată de o căruţă

Accident CIUDAT în Bistrița. O fetiță de 7 ani a fost călcată de o căruţă
O fetiță de 7 ani a căzut din căruță pe raza localității Cușma și a avut nevoie de îngrijire medicală, după ce o roată de la căruță a trecut peste ea, scrie presa locală. Din primele...

Liviu Pop: Baronii manualelor au anual, se vehiculează, undeva peste 100 de milioane euro

Liviu Pop: Baronii manualelor au anual, se vehiculează, undeva peste 100 de milioane euro
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat joi la Antena 3 că "baronii manualelor" obţin anual pe zona de auxiliare "undeva peste 100 de milioane de euro". "Baronii manualelor, care, aşa...

Reacția lui Viorel Hrebenciuc la acuzațiile lui Liviu Dragnea

Reacția lui Viorel Hrebenciuc la acuzațiile lui Liviu Dragnea
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat joi că Viorel Hrebenciuc a organizat, înainte, în timpul şi după moţiunea de cenzură, întâlniri în care vorbea despre schimbarea conducerii...

Liviu Pop: Este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular îşi doreşte

Liviu Pop: Este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular îşi doreşte
Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, afirmă că este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular îşi doreşte. Pop a declarat joi la Antena 3 că atunci când spune acest lucru...

FC Viitorul - Juventus Bucureşti 3-0. Echipa lui Hagi se apropie de zona de play-off

FC Viitorul - Juventus Bucureşti 3-0. Echipa lui Hagi se apropie de zona de play-off
FC Viitorul Constanţa a învins ''lanterna roşie'' Juventus Bucureşti cu scorul de 3-0 (1-0), joi, pe teren propriu, la Ovidiu, într-un meci din etapa a 11-a a Ligii I de...

Iohannis și-a contramandat vizita în Ucraina

Iohannis și-a contramandat vizita în Ucraina
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că şi-a contramandat vizita pe care urma să o efectueze în luna octombrie în Ucraina, ca urmare a adoptării legii educaţiei, considerând că acest act...

Prognoza METEO pentru 22, 23 şi 24 septembrie.Vreme rece

Prognoza METEO pentru 22, 23 şi 24 septembrie.Vreme rece
Vremea va fi rece în aproape toată ţara. Cerul va fi mai mult înnorat, excepţie făcând sud-estul ţării, unde acesta va fi variabil. Se vor înregistra averse pe arii extinse, în...

Parchetul General trimite la DNA plângerea depusă de inspectorul Mihaela Focică

Parchetul General trimite la DNA plângerea depusă de inspectorul Mihaela Focică
Parchetul General a decis, joi, să decline în favoarea DNA soluţionarea plângerii penale depuse de Mihaela Focică, inspector în cadrul Inspecţiei Judiciare, împotriva inspectorului-şef...

Băsescu propune desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (proiect)

Băsescu propune desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (proiect)
Traian Băsescu propune, printr-o iniţiativă legislativă, desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) "ca instituţie bugetară", prin abrogarea legii de organizare şi...

CCR: Concubinii au dreptul să tacă

CCR: Concubinii au dreptul să tacă
Curtea Constituțională a decis că și concubinii și foștii concubini trebuie incluși pe lista cetățenilor care pot refuza să fie audiați ca martori unul împotriva altuia – declarând...

Depresia a ucis o copilă de numai 16 ani. A decis să se sinucidă după ce s-a certat cu iubitul ei

Depresia a ucis o copilă de numai 16 ani. A decis să se sinucidă după ce s-a certat cu iubitul ei
Galerie Foto O copilă de numai 16 ani a decis să-și pună capăt zilelor, joi,, după ce s-ar fi certat cu iubitul ei. Fata, care provenea din comuna Călmățuiu, era elevă la Liceul Teoretic “Marin...

Loto 6/49 din 21 septembrie 2017. REZULTATE LOTO 21 septembrie 2017. Numerele câştigătoare la Loto 6/49

Loto 6/49 din 21 septembrie 2017. REZULTATE LOTO 21 septembrie 2017. Numerele câştigătoare la Loto 6/49
LOTO 6/49 21 septembrie 2017. Loteria Română a organizat noi trageri LOTO joi 21 septembrie 2017, fiind extrase numerele câştigătoare la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super...

Cutremur în Mexic: Bilanţul morţilor a crescut la 230; preşedintele Pena Nieto solicită populaţiei să rămână calmă

Cutremur în Mexic: Bilanţul morţilor a crescut la 230; preşedintele Pena Nieto solicită populaţiei să rămână calmă
Preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto, a făcut apel la populaţie să rămână calmă în faţa situaţiei de urgenţă prin care trece ţara în urma cutremurului devastator de marţi care s-a...

Donald Trump a declarat stare de catastrofă naturală în Puerto Rico după trecerea uraganului Maria

Donald Trump a declarat stare de catastrofă naturală în Puerto Rico după trecerea uraganului Maria
Preşedintele american Donald Trump a declarat stare de catastrofă naturală în Puerto Rico, procedură ce va permite deblocarea fondurilor federale pentru a ajuta acest stat insular din Marea Caraibilor asociat...

CSM: Inspecţia Judiciară - sesizată privind posibilele presiuni ale şefei DNA, dar şi în legătură cu înregistrarea de la IJ

CSM: Inspecţia Judiciară - sesizată privind posibilele presiuni ale şefei DNA, dar şi în legătură cu înregistrarea de la IJ
Plenul CSM a decis, joi, sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la pretinsele presiuni pe care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, le-ar fi făcut asupra inspectorului...
Serviciul de email marketing furnizat de