x close

Dragnea: Mulţi vor începe să vorbească după declaraţiile colonelului SRI Daniel Dragomir

0
13 Sep 2017 - 07:51
Dragnea: Mulţi vor începe să vorbească după declaraţiile colonelului SRI Daniel Dragomir

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că după afirmaţiile făcute public de colonelul Daniel Dragomir, fostul adjunct al lui Florian Coldea la SRI, din ce în ce mai mulţi oameni din toate zonele vor începe să vorbească, iar cei care încă mai susţin "un sistem profund corupt şi care a produs victime" sunt din ce în ce mai puţini, în vreme ce "manipulările" de până acum nu vor mai avea efect deoarece au apărut dovezi evidente.

"Vor fi mulţi care vor începe să vorbească, din toate zonele, au început să prindă curaj, au văzut că eu n-am cedat, că Parlamentul începe să înţeleagă care este rolul său şi parlamentarii încep să prindă curaj, încep să se formeze comisii de anchetă. (...) Sunt absolut sigur că toţi cei care mai susţin în continuare acest sistem corupt în profunzime, care a produs victime, chiar oameni care au murit nevinovaţi, care a virusat, a otrăvit un sistem public în România - toţi cei care îl mai susţin, de teamă, din interes, sau din prostie, sunt din ce în ce mai puţini şi nu înţeleg că procesul este ireversibil, cu toate manipulările care au fost făcute până acum, dar care au din ce în ce mai puţin efect. Încep să nu mai ţină, pentru că încep să apară tot mai multe dovezi evidente şi în faţa evidenţei orice om normal cedează, adică este aproape imposibil să convingi un om normal şi de bună credinţă să se lase dus de un val de manipulare când avem nişte dovezi evidente", a declarat Liviu Dragnea, marţi seară, la Antena 3.

Liderul social-democraţilor a vorbit despre faptul că toate aceste lucruri se vor lămuri la Comisia parlamentară pentru controlul SRI, iar dacă va fi cazul se va forma şi o comisie specială de anchetă, mai ales dacă, în condiţiile în care se vor face verificări serioase, se va ajunge şi la alte persoane de la vârful SRI decât cele în jurul cărora s-a creat "o legendă".

"Cred că trebuie să ajungem la adevăr să vedem cât e legendă sau nu cu Florian Coldea", a spus Dragnea. Totodată, întrebat dacă fostul director al SRI George Maior ar fi putut să gireze acţiunile lui Coldea, el a răspuns: "Nu am de unde să ştiu asta deocamdată, dar eu cred că nici în cazul ăsta nu trebuie să mergem aşa, după fel, cum ar spune Gică Hagi, dacă se fac audieri şi cred că se va dori să fie o verificare serioasă, atunci se dau legendele la o parte şi se face o verificare pe documente, pe fapte, pe declaraţi, pe evidenţe".

Potrivit lui Liviu Dragnea, din punct de vedere instituţional, fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, nu ar fi putut "să facă de capul lui toate aceste lucruri" care au fost dezvăluite de colonelul Daniel Dragomir.

În acest context, Dragnea a spus şi că anchetarea sa de către DNA, în legătură cu afaceri pe care procurorii anticorupţie susţin că le-ar avea în Brazilia, este "o poveste contrafăcută".

"DNA lucrează şi cu oameni de aici în Brazilia, au fost jurnalişti din România în strânsă legătură cu DNA în Brazilia. Ceea ce vreau eu să transmit, cu mare drag şi cu mare prietenie către acea zonă, este că eu merg până la capăt. N-am furat bani din Brazilia, n-am spălat bani în Brazilia, nu am nicio proprietate în Brazilia. Asta să fie foarte clar şi ceea ce au făcut este la fel de grav ca declaraţiile de aseară ale domnului Dragomir. Eu acolo am avocaţi, i-am trimis de aici acolo şi avocaţii au început să aibă acces la informaţii. Aşa că eu le transmit nişte veşti triste - nu se poate găsi nimic acolo pentru că nu este. Eu nu am făcut ceva şi să-mi fie teamă şi să zic să nu deranjez, nu", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că va merge în instanţă când va avea toate informaţiile oficiale şi o să utilizeze toate căile legale pentru a cere tragerea la răspundere a celor implicaţi în crearea acestei "poveşti".

"Am sesizat şi ambasada Braziliei de aici, n-am stat, am acţionat imediat. Eu nu vreau să fac spectacol, dar ceea ce s-a întâmplat în legătură cu această poveste este foarte grav. Arată disperare. Această poveste, ca şi alte poveşti montate, făcute, contrafăcute, date în presă, ridicate ca să avem motiv să ne apucăm de nişte verificări, astea nu vor rămâne fără urmări. Dar eu aştept cu răbdare. (...) Când ai un profund sentiment de nevinovăţie şi de nedreptate care ţi se face te abţii cu greu, dar te abţii, fiindcă important este rezultatul şi nu vreau să transform ceea ce se întâmplă acum, acest proces de însănătoşire (a societăţii, n.r.) , într-o chestiune personală. De asta am stat şi stau în continuare rezervat, în sensul că fac lucrurile care trebuie făcute aşa cum prevede legea şi aşa cum prevăd drepturile mele. Ei fac greşeală după greşeală, generată de disperare", a punctat Liviu Dragnea, care a mai spus că nu ştie dacă mai este implicat cineva în afară de DNA în ancheta din Brazilia.

Preşedintele Camere Deputaţilor a menţionat că nu a discutat cu şeful statului despre aceste lucruri deoarece consideră că preşedintele Klaus Iohannis este cel care ar trebui să pornească o discuţie pe tema situaţiei din unele instituţii publice.

"Vă spun fără niciun fel de rezervă, cred că ar trebui să înceapă de la dumnealui discuţia. (...) Am aşteptat şi încă mai aştept. Nu e obligatoriu să purtăm o astfel de discuţie, dar asta nu înseamnă că ceea ce s-a pornit se va opri", a spus Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că Parlamentul, prin atribuţiile pe care le are, poate contribui la aflarea adevărului, deoarece "încă sunt multe zone bolnave în societatea românească şi într-o parte din instituţiile din România".

"Eu am încredere că - poate nu în ritmul sau în viteza pe care ne-o dorim cu toţii - încet, încet adevărul iese la iveală şi toţi cei sau şi cele care au procedat aşa la un moment dat vor da socoteală. Niciun sistem care era aproape să devină un sistem de poliţie politică nu poate rezista, la un moment dat se distruge. Au fost prea multe situaţii semnalate de dvs şi de colegi de-ai dvs de mulţi ani de zile şi totul rămânea la nivelul de bârfă, nu sunt probe, sunt posturi ostile, sunt jurnalişti, politicieni care se opun luptei anticorupţie. Uite că încep să apară informaţii", a afirmat preşedintele social-democraţilor.

În opinia lui Dragnea, colonelul Dragomir trebuie să spună şi în Comisia parlamentară SRI ceea ce a declarat şi în mass-media, că "se arunca o plasă ca să se facă interceptări, vezi Doamne, pentru terorism, sau bănuiţi de terorism, politicieni, jurnalişti, sau alţii şi după ce aruncau plasa cereau interceptările şi hai să ne uităm pe stenograme poate un cuvânt de la unul, o frază de la altul, poate le putem pune într-un anume fel şi hai să pornim un dosar".

"Asta ce spune? Că s-a mers pe ţinte, s-au stabilit ţintele, probabil s-a făcut o listă. Probabil că doamna Kovesi va avea un punct de vedere la un moment dat, sau alte instituţii", a arătat Dragnea.

Liderul PSD a declarat că este sigur că se vor mai auzi foarte multe lucruri care vor confirma ceea ce deja s-a spus. "Nu ne pot închide pe toţi. Mai e foarte puţin", a spus Liviu Dragnea. www.agerpres.ro

Citeşte mai multe despre:   liviu dragnea

 

Ştiri din .roPUBLICITATE
 


Mai multe titluri din categorie

România, codaşa Europei la terapii inovatoare

România, codaşa Europei la terapii inovatoare
Decalajul de tratament dintre România și alte state europene este uriaş, ţara noastră situându-se nu doar în urma unor statelor dezvoltate din vestul Europei, ci și în coada țărilor...

Horoscopul banilor pentru 2018: Cine se va imbogați anul viitor!

Horoscopul banilor pentru 2018: Cine se va imbogați anul viitor!
Berbec Anul care se apropie va aduce un succes incredibil, dar nu fara obstacole. Totusi, optimismul dumneavoastra si increderea in propriile forte va vor ajuta nu numai sa cheltuiti corect banii, dar sa si acoperiti...

O tânără de doar 17 ani convertită la islam a fost găsită vinovată de planificarea unor atentate cu bombă la mai multe şcoli

O tânără de doar 17 ani convertită la islam a fost găsită vinovată de planificarea unor atentate cu bombă la mai multe şcoli
O adolescentă de 17 ani din Danemarca a fost găsită vinovată de planificarea de atacuri cu bombă la două şcoli, între care o şcoală evreiască din capitala Copenhaga, a relatat vineri postul public DR,...

Braşov: Steagul de doliu arborat la Teatru Sică Alexandrescu, în semn de respect pentru Stela Popescu

Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov, pe scena căruia Stela Popescu a jucat diverse roluri, în perioada 1960-1963, a arborat steagul de doliu, în semn de respect şi veşnică preţuire pentru marea...

USR a depus 5 000 de amendamente la Ordonanţa de urgenţă privind TVA Split; primul obstrucționism din România

USR a depus 5 000 de amendamente la Ordonanţa de urgenţă privind TVA Split; primul obstrucționism din România
Deputaţii USR au depus, vineri, 5.000 de amendamente împotriva Ordonanţei de urgenţă a Guvernului referitoare la split TVA, fiind primul obstrucționism din România pe o temă extrem de importantă,...

UPDATE - Atentat extrem de sângeros în Egipt. Numărul morților a ajuns la aproape 200

UPDATE - Atentat extrem de sângeros în Egipt. Numărul morților a ajuns la aproape 200
UPDATE: Agențiile străine de știri informează că numărul celor decedați în urma unui atentat detorist dintr-o moschee din Sinai, a ajuns la 184. Știrea inițială - Cel puţin 85 de oameni au murit şi...

Polonia interzice progresiv comerţul în zilele de duminică

Polonia interzice progresiv comerţul în zilele de duminică
Parlamentul polonez dominat de conservatori a votat vineri pentru interzicerea comerţului duminical, interdicţie ce se va aplica în mod gradual şi va deveni efectivă complet în 2020, informează...

Alina Gorghiu despre deciziile din Comisia specială privind legile Justiţiei: Opoziţia a obţinut o victorie de etapă

Alina Gorghiu despre deciziile din Comisia specială privind legile Justiţiei: Opoziţia a obţinut o victorie de etapă
Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că Opoziţia a obţinut o victorie de etapă la dezbaterile pe legile Justiţiei prin reglementările privind numirea procurorilor şefi şi a afirmat că toate...

Dragnea a contestat în instanţă sechestrul pus de DNA pe averea sa

Dragnea a contestat în instanţă sechestrul pus de DNA pe averea sa
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a depus, prin avocaţii săi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie împotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa în dosarul Tel...

O nouă materie ar putea fi inclusă în examenul de Bacalaureat

O nouă materie ar putea fi inclusă în examenul de Bacalaureat
Mai mulţi parlamentari au depus la Parlament o propunere legislativă care prevede creşterea numărului de ore de sport în fiecare ciclu de învăţământ şi introducerea probei practice de evaluare...

Anunț oficial de la IML privind decesul actriţei Stela Popescu

Anunț oficial de la IML privind decesul actriţei Stela Popescu
Moartea actriţei Stela Popescu a fost cauzată de un accident vascular cerebral hemoragic sever, incompatibil cu viaţa, a precizat vineri, printr-un comunicat, Institutul Naţional de Medicină Legală 'Mina...

Guvernul a primit 159 de bile albe de la Opoziție

Guvernul a primit 159 de bile albe de la Opoziție
Moțiune cu final anunțat în Parlamentul României. După mai multe ore de circ de tot felul pigmentat cu ouă Kinder, jucării şi schimb de replici , aleșii au votat. Sau, dacă este să ne luăm după...

Meghan Markle se mută la Londra şi alimentează zvonurile unei căsătorii iminente cu prinţul Harry

Meghan Markle se mută la Londra şi alimentează zvonurile unei căsătorii iminente cu prinţul Harry
Potrivit mai multor mass-media britanice, actriţa americană Meghan Markle şi prinţul Harry vor petrece împreună Sărbătorile de Crăciun şi ulterior ar putea anunţa că se căsătoresc, relatează joi...

Iohannis: România este foarte hotărâtă să sprijine Republica Moldova în parcursul ei european

Iohannis: România este foarte hotărâtă să sprijine Republica Moldova în parcursul ei european
România este foarte hotărâtă să sprijine Republica Moldova în parcursul ei european, a declarat vineri, la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis. "Republica Moldova este, dacă vorbim...

Satu-Mare: Una dintre cele trei persoane găsite moarte în locuinţă, angajată la Trezorerie

Satu-Mare: Una dintre cele trei persoane găsite moarte în locuinţă, angajată la Trezorerie
Una din cele trei persoane găsite decedate vineri dimineaţa, într-o casă din comuna Apa, judeţul Satu Mare, era angajată la Trezoreria Satu Mare, a declarat fostul primar al comunei, Mihai Apan. Potri...
Serviciul de email marketing furnizat de