x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea ridică Santiago Bernabeu în Teleorman

Dragnea ridică Santiago Bernabeu în Teleorman

de Marius Gîrlașiu    |    07 Mar 2016   •   14:27
Dragnea ridică Santiago Bernabeu în Teleorman
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Teleorman, judeţul de unde provine liderul PSD Liviu Dragnea, va avea în curând două stadioane de peste 16 milioane de euro, la Turnu Măgurele și Alexandria. Banii pentru construcţie vor fi asiguraţi de Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, condus de „omul lui Dragnea”, vicepremierul Vasile Dâncu. Echipele de fotbal din judeţ se zbat în liga a treia și a patra.

Potrivit datelor Companiei Naţionale de Investiţii, investiţia în stadionul din Alexandria se va ridica la peste 12 milioane și jumătate de euro, iar arena va fi construită într-un an și jumătate. O investiţie cel puţin ciudată în condiţiile în care echipa de fotbal din oraș, FCM Alexandria, se zbate în mocirla ligii a patra unde joacă derby-uri judeţene cu formaţii ca Avîntul Braga-diru, Viaţa Nouă Olteni, Astra Plosca sau Atletic Orbeasca. Pentru stadionul din Turnu Măgurele vor fi virate alte patru milioane de euro din bani publici. „Două localităţi care, să mă ierte Dumnezeu dacă înţeleg de ce au nevoie de stadioane. Vreau să îmi explice și mie domnul Dâncu cum de i-a dat milioanele astea de euro domnului Dragnea, în condiţiile în care avem, de exemplu în Gorj, o situaţie economică destul de complicată”, au atacat liberalii prin vocea Alinei Gorghiu.

Avem stadioane degeaba
Pe alte stadioane construite de stat din bani publici se depune praful. Arena Naţională a costat 240 de milioane de euro, dublu faţă de costurile estimate în faza de proiect, și a fost închisă în lipsa autorizaţiei de incendiu de la ISU, astfel că amicalul naţionalei cu Spania se va juca, cel mai probabil, pe Cluj Arena. Stadionul pe care joacă Universitatea Cluj a costat 45 de milioane de euro și reprezintă o investiţie a Consiliului Judeţean.

Vasile Dâncu este omul „plantat” de Liviu Dragnea în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș

Sute de milioane din bani publici
Compania Naţională de Investiţii are în plan şi alte stadioane. Primul este cel de la Craiova, care va costa 50 de milioane de euro. Al doilea este stadionul din Târgu-Jiu, care va ajunge la 20 de milioane de euro, în condiţiile în care Pandurii riscă desfiinţarea după stoparea finanţării Complexului Energetic Oltenia. Şi stadioanele Ghencea, Giuleşti şi Ştefan cel Mare vor fi modernizate din banii CNI în vederea Euro 2020.

 

×