x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică EŞEC PENTRU IOHANNIS: Vizită ANULATĂ la Sibiu a ministrului de Externe al Germaniei. Care sunt motivele reale

EŞEC PENTRU IOHANNIS: Vizită ANULATĂ la Sibiu a ministrului de Externe al Germaniei. Care sunt motivele reale

de Dan Constantin    |    04 Aug 2014   •   12:20
EŞEC PENTRU IOHANNIS: Vizită ANULATĂ la Sibiu a ministrului de Externe al Germaniei. Care sunt motivele reale
Sursa foto: VALDA KALNINA/EPA

Vizita la Sibiu a ministrului de Externe al Germaniei a fost anulată, potrivit publicaţiei locale "Turnul Sfatului". Frank Walter Steimeier urma să includă Sibiul în vizita din România, la invitaţia făcută de ministrul român de Externe Titus Corlăţean.

Ovidiu Gant, deputat din partea Forumului German nu a putut comenta pentru publicaţia citată anularea vizitei. Deputatul a spus însă că fost de faţă când a fost făcută invitaţia ministrului german de Externe. Pe de altă parte, ministerul român de Externe răspunde publicaţiei "Turnul Sfatului" că nu există oficial această vizită, conform procedurilor ele - vizitele- fiind anuntaţe public cu acordul ambelor părţi.

Explicaţiile neoficiale anularea vizitei pot fi refuzul oficialului german de a vizita Sibiul pentru a nu fi considerat un gest de sprijin pentru candidatura lui Iohannis la prezidenţiale. Steinmeier este liderul social - democraţilor germani. Un alt motiv pentru anularea vizitei poate fi contextul politic complicat din regiune existent la mijlocul lunii iulie.

Surse diplomatice au comentat pentru Jurnalul Naţional că o eventuală victorie a lui Iohannis la alegerile prezidenţiale ar crea false aşteptări în România de sprijin extins din partea Germaniei. În plus, deschiderea dosarului Frontiera vizează şi răspunderea managerilor germani ai EADS care au coordonat acest program care a inclus achiziţii de aproape un miliard de euro. Acestea pot să fie adevăratele motive ale anulării vizitei la Sibiu a ministrului de externe al Germaniei.

×