x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fac scut în jurul lui Titus Corlăţean

Fac scut în jurul lui Titus Corlăţean

de Marius Gîrlașiu    |    24 Mai 2016   •   14:15
Fac scut în jurul lui Titus Corlăţean

Conducerea Senatului nu a mai discutat nici ieri solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul fostului ministru de Externe Titus Corlăţean, acuzat de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale în cazul votului din diaspora la alegerile din 2014. Liberalii acuză ALDE şi PSD că fac scut împotriva Justiţiei.

Biroul permanent al Senatului a amânat pentru a doua oară o decizie în privinţa cererii DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Titus Corlăţean.

Şedinţa de ieri a conducerii Senatului a fost reprogramată pentru lunea viitoare din cauza lipsei de cvorum. Acelaşi lucru se întâmplase şi marţea trecută, când senatorii au amânat pentru prima dată solicitarea procurorilor în cazul fostului ministru. Prin vocea senatorului Cristian Bodea, liberalii au acuzat ALDE şi PSD că tergiversează intenţionat şedinţele Biroului permanent, pentru a face scut în jurul lui Corlăţean.

"Domnul Constantin Mitu, vicepreşedintele PSD, a fost în sală, dar când a văzut că avem cvorum cu dumnealui a fugit. Dacă domnul Tăriceanu şi cei de la PSD nu îşi mobilizează colegii şi vor să facă un scut inutil şi de neînţeles în jurul domnului Corlăţean, e bine să ştie lumea”, a reacţionat senatorul PNL.

“N-a fost nicio strategie. Din păcate se mai amână, sunt sigur că la următorul Birou permanent o să fie cvorum şi o să înceapă procedurile”, i-a răspuns ironic Liviu Dragnea.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Cătălin Boboc, susţine că senatorii care au lipsit de la şedinţa Biroului permanent ar putea fi sancţionaţi pentru că Biroul permanent se poate ţine şi când nu este program de plen sau comisii la Senat.

În replică, C.P. Tăriceanu susţine că preşedintele Klaus Iohannis a fost cel care a profitat “de pe urma întregului scandal care a fost generat de aglomeraţia la secţiile de votare”.

La şedinţa de ieri a Biroului Permanent au fost prezenţi cei patru reprezentanţi ai liberalilor, Verestoy Attila (UDMR) şi Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE)

×