x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Întâlnire la vârf în PSD. Sunt analizate rezultatele alegerilor prezidențiale

Întâlnire la vârf în PSD. Sunt analizate rezultatele alegerilor prezidențiale

12 Noi 2019   •   13:26
Întâlnire la vârf în PSD. Sunt analizate rezultatele alegerilor prezidențiale

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte marţi, de la ora 16,00, a anunţat Biroul de presă partidului. Preşedintele partidului, Viorica Dăncilă a preciat că în cadrul şedinţei urmează să fie analizate rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Dăncilă a obţinut la alegerile de duminică 22,69% din voturi, potrivit datelor parţiale prezentate de BEC. Ea s-a situat pe locul al doilea după preşedintele Klaus Iohannis (37,49%).

"O analiză a rezultatelor pe fiecare judeţ în parte, pe fiecare localitate în parte, astfel încât la următoarele alegeri să avem rezultate mult mai bune. (...) Nu venim cu ideea de a face excluderi, vom discuta fiecare judeţ şi vom analiza fiecare localitate în parte. Fiecare preşedinte de organizaţie trebuie să justifice într-un fel rezultatul obţinut, ce a mers, ce nu a mers. Este o analiză de partid, o analiză normală după alegeri. (...) Eu cred că este important să vedem ce s-a greşit, unde s-a greşit, care au fost motivele pentru care s-a ajuns la un rezultat mai slab în anumite judeţe şi să avem o abordare constructivă", a afirmat candidatul PSD.

Întrebată cum îşi explică faptul că a obţinut locul al doilea în judeţe în care social-democraţii obţineau în mod tradiţional primul loc la alegeri, Viorica Dăncilă a spus că preferă să discute întâi cu preşedinţii de organizaţii. "Motive pot fi foarte multe. Cred că multe din rezultate arată şi puterea pe care o are liderul în judeţul respectiv şi cred că fiecare va veni mâine şi va justifica rezultatul", a precizat ea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: psd