x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Ne aflăm în faţa unui moment istoric. Împreună cu PDL construim marele Partid Naţional Liberal

Iohannis: Ne aflăm în faţa unui moment istoric. Împreună cu PDL construim marele Partid Naţional Liberal

26 Iul 2014   •   12:54
Iohannis: Ne aflăm în faţa unui moment istoric. Împreună cu PDL construim marele Partid Naţional Liberal

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat astîzi, după ce Congresul extraordinar al liberalilor a votat protocolul de fuziune cu PDL, că acest moment este unul istoric, construindu-se marele Partid Naţional Liberal.

'Am avut, şi noi, şi cei din Partidul Democrat Liberal, înţelepciunea de a conştientiza că avem datoria să fim cheia de boltă a echilibrării scenei politice româneşti. Vorbim despre două partide mari, despre un trecut sensibil şi despre un context politic dificil, însă am căutat elementele şi valorile care ne unesc, nu care ne dezbină. A existat şi există o voinţă reală şi susţinută de a clădi o dreaptă unită, de a conferi, aşa cum spuneam, scenei politice din România echilibrul de care are nevoie. Astăzi creăm, împreună cu colegii din PDL, marele Partid Naţional Liberal. Şi nu doar numele, ci tradiţia, istoria, valorile noastre se regăsesc în marele PNL. Ne aflăm în faţa unui moment istoric pentru PNL, un moment marcat de redefinire şi reconfigurare structurală, însă cred eu ne va spori puterea şi determinarea. Prin păstrarea numelui PNL am reuşit să impunem conservarea simbolurilor noastre, ale celor peste 139 de ani de tradiţie istorică. Pentru noi şi pentru cei care ne vor acorda încrederea această zi reprezintă momentul unui nou început, sper, începutul unui deceniu de liberalism, prosperitate şi stat de drept', a spus Iohannis.

El a susţinut că marele Partid Naţional Liberal nu este o reacţie la un PSD din ce în ce mai hegemonic, ci este o construcţie pentru români şi România.

'Marele Partid Naţional Liberal se va bate în continuare pentru valorile care au traversat istoria noastră politică: respectul pentru individ, proprietatea privată, statul de drept, libera iniţiativă, descentralizarea, ordinea, reducerea decalajelor dintre România şi ţările occidentale. Fuziunea cu Partidul Democrat Liberal nu trebuie privită ca o diluare a identităţii noastre, ci, dimpotrivă, ca o întărire a ei. Am încredere că, la sfârşitul procesului de fuziune, identitatea noastră politică va fi mai puternică şi că ea se va îmbogăţi cu abordări şi soluţii noi. De altfel, doresc să subliniez faptul că eu concep marele Partid Naţional Liberal ca pe o formaţiune a dreptei integratoare în care au loc şi se vor putea exprima toate curentele politice al căror numitor comun este apartenenţa la dreapta', a afirmat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres. El a subliniat că marele PNL doreşte să acopere o plajă cât mai largă de opţiuni, de la liberalii radicali la social liberali, la cei care împărtăşesc o viziune conservatoare sau creştin-democrată.

'Cei care, din diferite motive, au încurajat sau încă mai încurajează formulele unei drepte divizate, fac indirect jocul PSD-ului. Pentru că nu există o fericire mai mare pentru PSD decât o dreaptă scindată şi măcinată de orgolii', a mai spus liderul liberalilor.

×