x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul UDMR acuză Guvernul că nu colaborează cu Parlamentului

Liderul UDMR acuză Guvernul că nu colaborează cu Parlamentului

de Ion Alexandru    |    09 Apr 2020   •   08:39
Liderul UDMR acuză Guvernul că nu colaborează cu Parlamentului
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, îi reproșează prim-ministrului Ludovic Orban că nu a participat la discuția online organizată de conducerile partidelor parlamentare. În ședința de ieri, au fost abordate mai multe chestiuni care privesc măsurile importante ce trebuie implementate, în contextul pandemiei de coronavirus. Singurul lider de partid care, deși a primit o invitație în acest sens, nu a fost prezent a fost chiar președintele PNL, Ludovic Orban.

 

 

Kelemen Hunor susține că un dialog între Guvern, Parlament și liderii partidelor politice parlamentare este o inițiativă bine-venită, toți factorii implicați fiind prezenți la sesiunea online organizată, ieri, cu excepția prim-ministrului Ludovic Orban. „Am discutat despre situaţia actuală, cu accente marcante asupra situaţiei din sistemul sanitar şi bineînţeles şi despre consecinţele epidemiei în plan economic şi deciziile care trebuie luate sau care au fost votate în Parlament sau luate la nivel de Guvern - insuficiente, până la urmă, şi lipsite de curaj, cred eu. Am discutat despre necesitatea acestui dialog permanent săptămânal şi am constatat cu toţii că cei de la Guvern nu prea doresc să dialogheze cu Parlamentul, ceea ce nu este bine. De aceea, vom transmite încă o dată o invitaţie către preşedintele PNL, premierul României, domnul Ludovic Orban, prin care îl rugăm să vină şi el la aceste discuţii online. Dacă nu poate, să aibă un delegat, cineva din conducerea PNL, fiindcă aici este vorba despre o mână de ajutor, intenţia de a ajuta Guvernul, nu este vorba despre o dispută politică, despre critici, despre astfel de chestiuni”, a declarat liderul UDMR.

Acesta a subliniat că Parlamentul trebuie să aibă un rol important, mai ales în situația de urgență.

 

Parlamentarii trebuie să aprobe mai multe OUG-uri

Absența premierului de la discuții a ratat, practic, ocazia Guvernului de a afla despre anumite măsuri pe care intenționează să le ia Parlamentul. Asta, deoarece, în perioada următoare, Legislativul va trebui să aprobe, cu amendamente, mai multe Ordonanțe de Urgență adoptate de Guvern, toate care au legătură cu situația economică, dar și cu ajutorul pe care statul trebuie să îl acorde companiilor mici și mijlocii, precum și persoanelor care, în această perioadă, au rămas fără un loc de muncă. „Trebuie să vedem ce facem cu medicii de familie, pentru că ei rămân o categorie vulnerabilă în continuare şi nu au fost incluşi în prevederile care vizează ceilalţi medici şi asistenţi medicali. Este important să continuăm acest dialog, pentru că este o perioadă în care este nevoie de astfel de întâlniri şi mai ales este nevoie de solidaritate şi să lăsăm la o parte celelalte dispute politice până când se va termina această pandemie”, a mai precizat liderul UDMR.

 

 

×