x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Selegean, noua propunere a lui Cioloş pentru ministerul Justiţiei - Surse

Mihai Selegean, noua propunere a lui Cioloş pentru ministerul Justiţiei - Surse

17 Noi 2015   •   08:29
Mihai Selegean, noua propunere a lui Cioloş pentru ministerul Justiţiei - Surse

Mihai Selegean va fi noua propunere a premierului Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Justiţiei.

Selegean a fost director al Institutului Naţional al Magistraturii între anii 2004 şi 2008.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat marţi că retrage propunerea Cristinei Guseth pentru Ministerul Justiţiei.

"Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineaţă voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere", a scris Cioloş, pe Facebook, după miezul nopţii.

Deşi Cristina Guseth a primit luni aviz favorabil în Comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru ocuparea funcţiei de ministru al Justiţiei, ea a fost pusă în dificultate la audieri.

Guseth a declarat, după audiere, că s-a gândit să-şi depună mandatul, dar că imediat a reflectat la ce impact va avea activitatea sa pe viitor, recunoscând că încă nu este pregătită pentru această funcţie.

"A fost o situaţie în care eu am simţit o energie negativă împotriva mea şi, în pofida acestui lucru şi a unui experienţe extrem de dificile, va trebui să colaborez şi să mă supun puterii legislative în statul român", a afirmat Guseth despre momentul tensionat din timpul audierii pe tema imunităţii.

Referitor la solicitarea unui parlamentar de a renunţa la nominalizare şi dacă a fost vreun moment în care a luat în calcul să depună mandatul, Cristina Guseth a confirmat că s-a gândit la acest lucru.

"Da, în acele momente treci prin toate etapele. Te gândeşti la tine, la ce simţi, dar te gândeşti şi la impactul pe care poate o să-l aibă ceea ce o să faci în viitor şi atunci a trebuit să iau decizia destul de repede. (...) Nu sunt pregătită. Dar o să mă pregătesc. Pentru mine o să fie mult mai greu. Nu sunt pregătită în sensul faptului că nu am educaţie juridică. Tocmai de asta, eu cred că acolo pot reprezenta justiţiabilul. Şi ei trebuie să înţeleagă ceea ce este în legi. Legea nu este apanajul unor oameni cu pregătire juridică. Legea se aplică oamenilor. Deci, eu voi reprezenta acei oameni şi voi face un efort suplimentar ca să înţeleg şi să iau decizia bună", a explicat directorul Freedom House.

Ea a recunoscut că s-a blocat la întrebările legate de imunitate şi că s-a simţit ca la examen.

Guseth este a doua persoană nominalizată de premierul desemnat care este retrasă de Cioloş înainte de a ajunge la votul de încredere din faţa Parlamentului.

Duminică seară, la câteva ore de la anunţul privind lista viitorului Guvern, Andrei Baciu, desemnat pentru portofoliul Sănătăţii, a fost de asemenea retras, fiind înlocuit cu Patriciu Achimaş-Cadariu. AGERPRES

×