x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Noi critici ale lui Traian Basescu la adresa presedintelui Klaus Iohannis: Oare nu era cazul să se implice direct?

Noi critici ale lui Traian Basescu la adresa presedintelui Klaus Iohannis: Oare nu era cazul să se implice direct?

05 Mar 2016   •   09:08
Noi critici ale lui Traian Basescu la adresa presedintelui Klaus Iohannis: Oare nu era cazul să se implice direct?

Liderul Mişcării Populare (MP), Traian Băsescu, consideră că, în mod cert, preşedintele Klaus Iohannis putea să-şi regleze vizita din Israel luând în calcul plecarea de la Bruxelles în loc de Bucureşti.

"Aşa însă, îi va rămâne să urmărească cu atenţie şi, eventual, cu oarecare îngrijorare ce se întâmplă la Bruxelles şi care va fi soarta Uniunii Europene. Oare nu era cazul să se implice direct ? (...) Prezenţa unui tehnocrat neangajat politic, fie el şi Dacian Cioloş, este unică, niciun alt stat nepermiţându-şi să nu fie reprezentat la Consiliul European de un politician ales", a scris Băsescu, pe facebook.

Fostul preşedinte a evidenţiat că pe 7 martie Klaus Iohannis "va urmări cu atenţie ce se întâmplă la Bruxelles".

"Consiliul din Octombrie 2015 - participă Iohannis. Consiliul din Decembrie 2015 - participă Cioloş. Consiliul din Februarie 2016 - participă Iohannis. Consiliul din 7 Martie 2016 - participă Cioloş. Ce să mai înţeleagă ceilalţi membri ai Consiliului European? Cine este partenerul de dialog în România? Cu cine trebuie să negocieze? Cu cine fac înţelegeri astăzi pentru a le ţine minte mâine? Sub perdeaua unei vizite în Israel şi Palestina, Preşedintele Iohannis lipseşte de la dejunul de lucru Turcia-UE, urmat de Consiliul European pe tema migraţiei islamiste. Găsirea soluţiilor la această problemă care subminează existenţa Spaţiului Schenghen, dar şi a însăşi existenţei Uniunii Europene necesită prezenţa celui mai autorizat reprezentant al României, pentru că deciziile ce se vor lua vor influenţa fundamental viitorul ţării", a mai argumentat Traian Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că în perioada 6 - 11 martie va efectua o vizită de stat în Israel şi Palestina.

"Începând de duminică, voi face o vizită de stat în Israel şi Palestina. Această vizită de stat a fost stabilită deja de câteva luni de zile, este evident că nu poate fi contramandată", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că în Israel se va întâlni cu preşedintele acestei ţări, cu prim-ministrul, cu preşedintele Parlamentului şi cu alte oficialităţi. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: traian basescu klaus iohannis