x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL, despre Florin Cioabă: "Profundă tristețe. Un exemplu de lider comunitar, un promotor al identităţii rome, un modernizator"

PDL, despre Florin Cioabă: "Profundă tristețe. Un exemplu de lider comunitar, un promotor al identităţii rome, un modernizator"

de Mediafax    |    18 Aug 2013   •   18:17
PDL, despre Florin Cioabă: "Profundă tristețe. Un exemplu de lider comunitar, un promotor al identităţii rome, un modernizator"

PDL apreciază că Florin Cioabă, care a încetat din viaţă duminică, a fost un exemplu de lider comunitar, un promotor al identităţii şi tradiţiilor rome, dar şi un modernizator care a transmis în comunitatea romă un mesaj în care valoarea educaţiei joacă un rol esenţial.

"PDL a primit cu profundă tristețe vestea încetării din viață a lui Florin Cioabă. Lider al comunității rome, Florin Cioabă s-a ocupat o viață întreagă de situația romilor pe care a prezentat-o cu incomparabilă dăruire. Florin Cioabă a luptat cu succes împotriva prejudecăților și a promovat valorile culturale ale romilor. A fost un exemplu de lider comunitar și un promotor al identității și tradițiilor rome. Florin Cioabă a fost un modernizator care a transmis în comunitatea romă un mesaj în care valoarea educației joacă un rol esențial", se arată într-un comunicat al PDL.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

×