x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

15 Mar 2005   •   00:00

16 MARTIE 2005

Camera - Restrictii la pasapoarte diplomatice

Deputatii au reexaminat ieri, la cererea presedintelui Romaniei, Legea privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate. Potrivit votului plenului, pasapoartele diplomatice vor fi acordate numai demnitarilor in functie, nu si dupa incheierea mandatului acestora. De asemenea, vor fi introduse restrictii la iesirea din tara pentru persoanele care au suferit condamnari, chiar daca acestea se legitimeaza cu pasapoarte diplomatice sau de serviciu. Deputatii vor da votul final acestei legi saptamana viitoare. (Carmen Vintila)

Decizie - Amenzi mari pentru calomnie

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat ieri proiectul de lege privind modificarea si completarea unor dispozitii din Codul Penal referitoare la infractiuni contra demnitatii, precum si a unor dispozitii din Codul de procedura penala. Astfel, la solicitarea fostului sef al statului, Ion Iliescu, deputatii au reexaminat legea si au votat ca amenda pentru calomnie sa fie cuprinsa intre 2,5 milioane de lei si 130 milioane de lei. Totodata, textul adoptat tine seama de prevederile noului Cod Penal, care va intra in vigoare la vara si care prevede ca sanctiunea aplicata in cazul calomniei este amenda. (Carmen Vintila)

PSD Botosani - Scenarii de la Contac

"I-am spus si presedintelui Adrian Nastase ca am aceste informatii cum ca Ion Iliescu se gandeste la o formula cu el presedinte, Miron Mitrea - presedinte executiv si Sorin Oprescu - secretar general. In aceste conditii, noi propunem o solutie cu Adrian Nastase presedinte, un presedinte executiv care sa faca echipa buna cu acesta si Octav Cozmanca, secretar general", a declarat ieri Constantin Contac, liderul PSD Botosani.

PUR - Primim la redactie

"In legatura cu raportul Institutului de Politici Publice, din 15 martie 2005, privitor la modalitatea de finantare a Partidului Umanist din Romania si "posibila incalcare a legislatiei" de catre aceasta formatiune politica, precizam urmatoarele: In urma verificarilor intreprinse, am constatat ca, la data semnarii actelor de donatie, cele doua societati donatoare amintite in raport nu aveau datorii catre bugetul de stat. In acest moment, Curtea de Conturi efectueaza controlul prevazut prin lege cu privire la finantarea Partidului Umanist din Romania. Nu suntem familiarizati cu activitatea curenta a Institutului de Politici Publice si cu scopurile pe care acesta le serveste, dar suntem convinsi ca unica institutie abilitata si credibila sa formuleze un raport privitor la finantarea PUR si a oricarui partid din Romania este Curtea de Conturi, al carei raport final il asteptam", afirma PUR.
×
Subiecte în articol: politic