x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre dosarul "Lacul Belina": Se va vedea că nu am depus niciun denunț contra lui Dragnea

Ponta, despre dosarul "Lacul Belina": Se va vedea că nu am depus niciun denunț contra lui Dragnea

24 Sep 2017   •   20:40
Ponta, despre dosarul "Lacul Belina": Se va vedea că nu am depus niciun denunț contra lui Dragnea

Deputatul Victor Ponta spune că după ce dosarul DNA privind "Lacul Belina" va ajunge la Camera Deputaților se va vedea că nici el, nici Sorin Grindeanu sau Robert Cazanciuc nu au depus vreun denunț împotriva lui Liviu Dragnea sau a altcuiva.

 

"Luni ajunge la Camera Deputaților pentru aviz dosarul DNA privind Lacul Belina — după ce toți deputații din Comisia Juridică vor putea avea acces la documentele sale putem ajunge la primele concluzii bazate pe adevăr și nu pe campanii mincinoase de manipulare. Se va vedea din dosar că nici eu, nici Grindeanu sau Cazanciuc nu am depus niciun denunț contra lui Dragnea sau oricui altcuiva — am fost citați ca martori într-un dosar la care se strânseseră documente înainte de audierea noastră și am spus doar adevărul. Toată campania de presă plătită cu bani mulți privind denunțătorii pesediști la DNA se va dovedi încă o uriașă minciună marca Liviu Dragnea! (...) Nu mă aștept la scuze dar acum sunt sigur că vor înțelege toți cei din PSD care încă mai gândesc cu mintea lor că se împroașcă cu mizerii în mine și în alți colegi pentru a se ascunde adevăratul responsabil pentru toate aceste situații", a scris Ponta duminică pe pagina sa de Facebook.

El susține că "toată problema a venit de la lăcomia bolnavă a unui singur om care nu s-a mulțumit să treacă Lacul Belina la CJ Teleorman pentru a accesa un program european și a lăsa totul deschis pentru public — ci imediat și-a trecut ceea ce trebuia să fie pentru toți oamenii la firma Teldrum și în folosința sa exclusivă și restrictivă".

Totodată, fostul premier susține că Rovana Plumb este o victimă colaterală, precizând că nu va vota cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul ei.

''Cine fură așa ceva din proprietatea publică nu este o victimă a Justiției ci trebuie să plătească în fața legii! Faptul că într-un asemenea caz te pretinzi "abuzat" în loc să lămurești lucrurile este o jignire pentru toți cei care chiar au fost acuzați pe nedrept în ultimii ani de către procurori abuzivi, pe criterii strict politice și pe motive inventate! Sunt convins că Rovana Plumb (ca și mine sau ca și Chițoiu sau Cazanciuc) nu avea nicio idee că Lacul Belina va ajunge în final la Teldrum! Este doar o victimă colaterală în această afacere și din acest motiv în calitatea mea de deputat nu voi vota cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul ei — și cred că toți colegii deputați din toate partidele trebuie sa respingă această cerere total greșită", a mai scris Ponta.

El arată că Guvernul este complet blocat din cauza problemelor personale ale liderului social-democraților, iar Parlamentul și PSD au devenit doar un instrument de apărare pentru o persoană, situație care va afecta grav atât imaginea și rezultatele partidului cât și dezvoltarea României.

"Distrugem tot ce am făcut bun din cauza unui singur om lacom și mincinos! (...) Deși am fost dat afară din PSD de către Dragnea mie îmi pasă de oamenii din acest Partid și de cei mulți care l-au votat. Cred că spre binele PSD, al Guvernului și al României există o soluție simplă care poate fi aplicata chiar de mâine: Liviu Dragnea să își dea demisia din funcțiile politice și parlamentare, iar la PSD președintele executiv, al Consiliului Național sau unul din vicepreședinți (cel mai corect și eficient chiar Prim-ministrul) să preia conducerea, iar la Camera Deputaților unul din actualii vicepreședinți să preia funcția de președinte. (...) Așa ar face un om care se gândește cu adevărat la binele PSD, al Guvernului și al Parlamentului! Și așa ar arăta că este nevinovat și se apără liniștit fără să facă scut din colegii săi și din instituțiile fundamentale ale statului! Eu așa am făcut și nu am greșit! Ce zici Liviu — ești în stare măcar o dată să faci ceva pentru ceilalți, nu doar pentru tine?", conchide fostul premier în finalul mesajului său.

AGERPRES

×