x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta îl îngroapă pe Dragnea ca să audă și Kovesi la DNA

Ponta îl îngroapă pe Dragnea ca să audă și Kovesi la DNA

11 Sep 2017   •   08:50
Ponta îl îngroapă pe Dragnea ca să audă și Kovesi la DNA
Sursa foto: DIANA OROS

Victor Ponta a dezvăluit că, în perioada când era prim-ministru, Liviu Dragnea i-a solicitat să treacă Lacul Belina din administraţia Apelor Române în cea a Consiliului Judeţean Teleorman, fără ca el să fi ştiut că lacul urma să ajungă, ulterior, în proprietatea firmei Tel Drum. Faptele s-au petrecut în toamna lui 2013, pe vremea când Ponta era prim-ministru şi şeful PSD, iar Liviu Dragnea ocupa funcţia de vicepre­mier şi ministru al Dezvoltării Regionale.

Aflat în conflict deschis cu Liviu Dragnea, fostul premier Victor Ponta a început „să dea din casă” informaţii cu iz penal de pe vremea când el şi actualul lider PSD se aflau în aceeaşi barcă. Ponta a povestit, zilele trecute, într-un interviu online, cum Guvernul pe care îl conducea a făcut cadou Lacul Belina celebrei firme Tel Drum, contro­lată de apropiaţii lui Liviu Dragnea. „O să vă dau un alt exemplu care m-a deranjat foarte tare şi concret, cu acte. Domnul Dragnea mi-a cerut, a făcut de altfel hârtia pentru Guvern, pentru trecerea acelui lac la Consiliul Jude­ţean Teleorman. Eu am aflat acum din presă şi înţeleg că aşa este adevărat, cred că nu-i o minciună, că acel lac a ajuns la Tel Drum. Sigur că m-am enervat. Că nu mi-a zis că ajunge la Tel Drum, mi-a zis că ajunge la poporul teleormănean. (...) E şi semnătura mea acolo. Normal, după ce semnează toţi ceilalţi miniştri, semnează şi prim-mi­nistrul. Dar, da, domnul Dragnea a propus ca acel lac să treacă la... dar nu mi-a zis că-l trece după aia la Tel Drum", şi-a amintit Ponta.

Acolo a dat Grindeanu la ştiucă

Fostul premier a mai susţinut că atât el, cât şi alţi politicieni de seamă, au fost de mai multe ori pe Lacul Belina, fără să ştie că acesta a ajuns în proprietatea Tel Drum. Ultimul pesedist celebru care s-a plimbat cu barca pe Lacul Belina a fost Sorin Grindeanu, cel pe care Liviu Dragnea l-a învăţat să dea la ştiucă, în luna martie a acestui an. „M-am şi enervat după aceea şi am vorbit şi cu Sorin Grindeanu, şi i-am zis Sorin, tu ştii unde te duci? Nici eu nu am ştiut unde mă duc. Cum poate să ne pună în situaţia asta, să mergem în locuri ale lui Tel Drum?”, a povestit Ponta. Deputatul exclus din PSD susţine că DNA şi SRI ştiu absolut totul despre firma Tel Drum, însă Dragnea a beneficiat în ultimii ani „de o anumită protecţie” din partea instituţiilor de forţă. „De ce nimeni nu a făcut nimic în aceşti ani - e o întrebare la care eu nu am răspuns. Dar e clar că e o protecţie, totuşi”, a afirmat Ponta. În noiembrie 2013, Guvernul Ponta a trecut prin HG Insula Belina, Lacul Belina şi Braţul Pavel din administraţia Apelor Române în cea a CJ Teleorman, acestea ajungând, în 2014, în proprietatea Tel Drum. În iulie anul acesta, procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele lui Adrian Gândea, fostul preşedinte al CJ Teleorman, pe vremea când Lacul Belina era concesionat de Consiliul Judeţean firmei Tel Drum.

 

Am fost destui oameni invitaţi acolo fără să ştim că era proprietatea Tel Drum. Eu am asumat că merg la o proprietate privată a domnului Dragnea. Dacă ştiam că mă duc într-un loc al Tel Drum, nu m-aş fi dus. Victor Ponta, deputat

×
Subiecte în articol: victor ponta tel drum liviu dragnea