x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Iohannis să redevină preşedintele României; şeful statului nu are treabă cine cui îi face dosare

Ponta: Iohannis să redevină preşedintele României; şeful statului nu are treabă cine cui îi face dosare

27 Iul 2015   •   23:20
Ponta: Iohannis să redevină preşedintele României; şeful statului nu are treabă cine cui îi face dosare

Premierul Victor Ponta şi-a reafirmat dorinţa ca şeful statului, Klaus Iohannis, să redevină preşedintele României, adăugând că acesta ''nu are treabă cine cui îi face dosare''.

La o emisiune la Antena 3 Ponta a precizat că nu a mai vorbit cu preşedintele Iohannis de pe data de 5 iunie, iar atunci a vorbit "cu preşedintele PNL".

"O să vorbesc şi vorbesc cu preşedintele României şi datoria mea ca prim ministru e să vorbim, să ne înţelegem. Nu am vorbit pe Codul fiscal, a fost ministrul de Finanţe, a cerut să discute, nu a vrut preşedintele. Pe 5 iunie eu nu am vorbit cu preşedintele României, eu am vorbit cu preşedintele PNL care mi-a zis vreau să pleci tu că uite ţi s-a făcut un dosar şi să vină guvernul meu. Staţi un pic! Preşedintele României nu are treabă în primul rând cine cui îi face dosare, că d-aia politizăm justiţia. Dacă justiţia face dosare nu e nicio problemă. De ce să plece guvernul USL - PSD-UNPR-ALDE - să vină guvernul PNL? (...) Au spus un singur lucru (n.r. liberalii). Că vor să facă TVA 19% şi acum o să voteze contra", a explicat Ponta, luni.

El a arătat că îşi doreşte ca şeful statului să redevină preşedintele ţării pentru a-l trata "cu acelaşi respect".

"Sunt două faze diferite. Până-n iunie am avut o relaţie mai mult decât corectă, echilibrată. Am avut acel moment pe care nu l-am înţeles nici până acum, de ce a respins, a dat înapoi, cum a dat şi Codul fiscal, a dat şi Codul silvic şi până la urmă l-a promulgat. De ce a făcut acel lucru? Probabil l-a sfătuit un consilier al lui care-i vrea binele, între ghilimele. Probabil acelaşi care l-a sfătuit acum cu Codul fiscal. Deci, în afară de acea sincopă am avut o relaţie extrem de corectă şi civilizată între doi oameni care au fost competitori în campanie şi ... După care am avut de-a face cu preşedintele PNL, nu cu preşedintele României, am considerat că am fost tratat incorect. Am spus lucrul acesta", a adăugat premierul.

Pe de altă parte, el a susţinut că nu s-a prezentat la ceremonia de învestire în funcţie a ministrului Transporturilor pentru că nu se putea deplasa fără cârje.  

×