x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prima factură emisă de SUA: un miliard de dolari

Prima factură emisă de SUA: un miliard de dolari

de Xenia Croitoru    |    22 Noi 2017   •   15:34
Prima factură emisă de SUA: un miliard de dolari
Sursa foto: DIANA OROS

Proiectul pentru achiziționarea de rachete Patriot a trecut în doar două zile prin cele două camere ale Parlamentului, în procedură de urgență. Totul s-a întâmplat în prezența ministrului Apărării, Mihai Fifor.

Legea a fost adoptată în camera decizionala cu 279 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere.

Actul normativ urmează acum să meargă spre promulgare la prețedintele Klaus Iohannis și apoi să intre în linie dreaptă semnarea contractului cu Guvernul American, privind achiziționarea de 7 sisteme de rachete Patriot.

Până la finalul acestui an România trebuie să dea către SUA aproximativ un miliard de dolari, iar valoarea totală a contractului este de 4,64 miliarde de dolari.

"Sperăm ca această lege să fie promulgată foarte curând, astfel încât săptămâna viitoare să putem semna deja aceste documente cu reprezentanții Guvernului Statelor Unite. După aceea, vom intra în procedura de realizare a plății și în graficul pe care ni l-am propus. Până în 15 decembrie sperăm să încheiem această tranzacție," a precizat Mihai Fifor.

Si Liviu Dragnea a ținut să spună că în acest moment România a trecut la un alt nivel în ceea ce priveste tehnica militara. „Legea prin care s-a aprobat achiziționarea celor șapte sisteme de rachete Patriot mută România într-un alt nivel de dotare militară, ceea ce schimbă profund tot viitorul acestei țări și speranța noastră și credința noastră este că schimbă în bine, în sensul că vom fi una din țările mai bine apărate, ceea ce este important pentru fiecare cetățean", a declarat președintele PSD.

 

×
Subiecte în articol: rachete patriot