x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiect de 972.500 de euro pentru realizarea unui documentar despre România pentru National Geographic

Proiect de 972.500 de euro pentru realizarea unui documentar despre România pentru National Geographic

de Agerpres    |    13 Aug 2014   •   17:55
Proiect de 972.500 de euro pentru realizarea unui documentar despre România pentru National Geographic
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) va achiziţiona, prin negociere directă, o serie de servicii de coproducţie a unor programe ce urmează a fi difuzate pe postul de televiziune National Geographic pentru promovarea brandului de turism al României, conform anunţului postat pe site-ul instituţiei.

Valoarea estimată a proiectului este de 972.500 euro, din care contribuţia ANT este de 750.000 euro, iar cea a postului de televiziune National Geographic, de 222.500 euro. În cadrul proiectului va fi realizat un film de 45 de minute şi 4 spoturi (viniete) de 30 de secunde.

"Filmul documentar ce va fi realizat pentru promovarea cu precădere a Bucureştiului ca destinaţie 'smart' de city- break împreună cu spoturile (viniete) de promovare au rolul de a aborda atât partea mai puţin cunoscută a oraşului din punct de vedere al istoriei, al vieţii culturale şi artistice, al oportunităţilor educaţionale cât şi elemente de interes deja cunoscute de turişti, dar pentru care este nevoie să se menţină eforturile de promovare", precizează ANT.

Procedura se va finaliza prin încheierea unui contract de achiziţie publică, din fonduri externe nerambursabile FEN, filmul de promovare urmând a fi distribuit în perioada februarie - mai 2015.

Conceptul 'Smart Cities' iniţiat de National Geographic Channel presupune realizarea a câte unui film documentar pentru 18 oraşe europene relevante, invitate să participe la această iniţiativă de promovare, care sunt considerate a avea cel mai mare potenţial de creştere (de unde şi titulatura de 'smart') în următorii ani.

După ce vor fi realizate, documentarele vor fi difuzate în perioada februarie - mai 2015 în Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Rusia şi Romania, ca pieţe ţintă aşa cum au fost ele identificate în urma cercetărilor realizate pentru crearea brandului turistic naţional, precum şi în Spania şi Polonia, Abu Dhabi şi India, ca pieţe de oportunitate.

×