x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD Pride simultan cu parada gay

PSD Pride simultan cu parada gay

de Adrian Ilie    |    29 Mai 2018   •   09:43
PSD Pride simultan cu parada gay
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Liderii social-democraţi au stabilit, de principiu, data la care ar urma să aibă manifestaţiile de susţinere a premierului Viorica Dăncilă, anume pe 9 iunie. Data ar urma să fie anunţată oficial de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în zilele următoare. Este posibil însă ca PSD să amâne iarăşi  mitingul în condiţiile în care pe 9 iunie este deja programat în Capitală marşul Bucharest Pride, organizat de membrii comunităţii gay.

 

O manifestaţie de amploare este o idee recurentă a liderilor PSD din iarna lui 2017 încoace, doar tema a variat de-a lungul vremii. Iniţial se vorbea de contramanifestaţie la mitingurile antiguvernamentale provocate de OUG 13, apoi s-a vorbit de o manifestaţie împotriva „statului paralel”, în toamna trecută, fără ca intenţia social-democraţilor să se concretizeze într-un fel. La jumătatea lunii aprilie, tema marelui miting a fost relansată chiar de către Liviu Dragnea, de data aceasta cu o nouă temă. „Am decis organizarea unui mare miting al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale, ca să nu existe niciun echivoc în abordarea pe care PSD o are pe acest subiect”, spunea Dragnea, după o şedinţă a conducerii partidului. Una dintre datele avansate era chiar 26 mai, sâmbăta din weekendul prelungit de Rusalii. Cum parcursul legislativ al Legii referendumului, de care depinde organizarea plebiscitului pentru redefinirea familiei în textul Constituţiei, s-a tot prelungit, ideea a fost abandonată. Doar temporar, pentru că cererile repetate ale lui Iohannis ca Dăncilă să-şi dea demisia au dat PSD un nou motiv să-şi cheme militanţii în stradă, anume susţinerea premierului. Rămâne de văzut dacă steagurile roşii ale PSD vor flutura pe străzile Bucureştilor în aceeaşi zi cu drapelul în culorile curcubeului purtate de către comunitatea LGBT. Paradoxal, PSD a renunţat între timp la tema familiei tradiţionale ca laitmotiv al mitingului.

 

Pe site-ul Bucharest Pride este afişat un cronometru care arată câte zile, ore, minute şi secunde au mai rămas până la începutul marşului, idee care ar putea fi preluată şi de către PSD

 

×