x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan despre incendiu din Bamboo: Legi cu fisuri, aplicate arbitrar sau neaplicate deloc

Raluca Turcan despre incendiu din Bamboo: Legi cu fisuri, aplicate arbitrar sau neaplicate deloc

21 Ian 2017   •   14:10
Raluca Turcan despre incendiu din Bamboo: Legi cu fisuri, aplicate arbitrar sau neaplicate deloc

Președintele interimar al PNL își exprimă dezamăgirea față de faptul că are loc un incident similar cu incendiul din clubul Colectiv, într-o postare pe Facebook.

”Legi cu fisuri, aplicate arbitrar sau neaplicate deloc! Vinovăția e a unei părți a statului român, fie din cauza ineficienței, fie din cauza corupției”, scrie Turcan și continuă dezamăgită, ”Instituțiile românești, multe din ele, au moduri de funcționare anacronice, se pun în mișcare doar după o nenorocire sau după ce presa sesizează un derapaj. Care a fost primul instinct al statului după Colectiv? Strict o abordare de imagine - un val de controale și blocarea autorizațiilor. O parte a statului e complice, iar o altă parte a statului, prin medici și pompieri, salvează, atunci când poate și când nu e prea târziu. Modernizarea sistemului public, în sensul eficientizării lui, trebuie sa fie o prioritate a oricărui guvern. E o dramă să constatăm că nenorocirea de la Colectiv e repetabilă și că unele instituții doar constată și nu fac ce trebuie să împiedice ca o asemenea nenorocire să mai fie vreodată posibilă în România.”

×