x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senat - Scandal pe ursii din padure

Senat - Scandal pe ursii din padure

24 Sep 2004   •   00:00

Reprezentantii Opozitiei din Senat au refuzat ieri sa voteze Ordonanta de Urgenta 87/2004 prin care se stabileste ca in sezonul cinegetic 2004-2005 pot fi vanati 342 de ursi, 832 de pisici salbatice si 555 de lupi.

Pe motiv ca acesta este un subiect drag multor vanatori din Executiv, in frunte cu premierul Adrian Nastase, senatorii PNL, PD si PRM au atras atentia ca li se cere sa dea gir uciderii unor exemplare fara sa li se spuna si consecintele votului lor. "Trebuie sa stim unde se poate vana fiecare specie. Pentru a lua o decizie legat de acest proiect de lege ne lipseste fundamentarea documentului", a afirmat senatorul Petre Roman.

SOLICITARE. Senatorul liberal Paul Pacuraru a cerut explicit reprezentantului Executivului sa motiveze cifrele, aratand care este numarul total de ursi, care este rata natalitatii, a mortalitatii, care sunt zonele de habitat si ce efecte are braconajul. "Nu se compromite sezonul de vanatoare daca mai asteptam o saptamana aceste date", a comentat acesta cand reprezentantul Guvernului l-a trimis sa consulte site-ul Ministerului Agriculturii. De altfel, Pacuraru, membru in conducerea Senatului, a spus ca nu este obligatia senatorilor sa caute sa fundamenteze o lege ceruta de Guvern, ci a Guvernului. Dupa aproape o ora de dezbateri, liderul grupului PSD, Ion Solcanu, a cerut ca discutiile sa se amane pana cand Executivul isi va trimite reprezentantii cu temele facute. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic