x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Trei apropiați ai lui Dragnea urmează să fie dați afară din Guvern

Trei apropiați ai lui Dragnea urmează să fie dați afară din Guvern

de Ion Alexandru    |    05 Iul 2019   •   06:31
Trei apropiați ai lui Dragnea urmează să fie dați afară din Guvern

Carmen Dan, Petre Daea și Răzvan Cuc urmează să facă obiectul unei remanieri, propunerea aparținându-i premierului Viorica Dăncilă. Surse politice afirmă că președintele nou ales al PSD urmărește, pe de o parte, să scape de oamenii lui Liviu Dragnea din Guvern, dar și să-i sancțoneze pe cei considerați “responsabili” pentru rezultatele proaste de la alegerile europarlamentare. Însă o altă motivație ar fi aceea de a “detensiona” relația pe care o are cu Klaus Iohannis.

 

Noile modificări care vor avea loc la nivelul Executivului îi vizează direct pe miniștri apropiați de fosta conducere a PSD. Este vorba, conform unor surse politice, de Carmen Dan, fidelă lui Liviu Dragnea, Petre Daea, care a fost prezent în campanie braț la braț cu fostul președinte al partidului, și de Răzvan Cuc, numit la Transporturi ca urmare a deciziei lui Dragnea. Ei urmează să fie eliminați din Guvern, până la sfârșitul acestei luni.

Aceasta este prima etapă a planului, spun sursele citate, premierul vrând să testeze “apele” pentru la toamnă, când intenționează o restructurare mai largă a Executivului. Concret, Dăncilă vrea să reorganizeze Guvernul, prin prezentarea unui nou program de guvernare și a unui nou proiect în Parlament, pentru a fi supus votului. În acest sens, deja ar fi avut loc negocieri cu mai mulți lideri ai organizațiilor județene, cu care Dăncilă ar fi căzut de acord ca, în maximum două săptămâni, evaluările miniștrilor actuali să fie finalizate.

Mai mult, aceleași surse acreditează ideea că Viorica Dăncilă încearcă să-l convingă pe partenerul său de Coaliție, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, să accepte și o eventuală remaniere a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, identificat de Klaus Iohannis ca fiind unul dintre principalii vinovați pentru faptul că “diaspora” a stat prea mult la coadă, în data de 26 mai.

Mișcările propuse vin după ce Viorica Dăncilă l-a sancționat pe Șerban Nicolae pentru faptul că a atacat decizia PSD de a-l susține pe Mugur Isărescu pentru reluarea unui nou mandat la Banca Națională a României. Nicolae a fost înlocuit din funcția de lider de grup al PSD din Senat. Reacția senatorului a fost una extrem de dură. Oamenii mici au doar satisfacţii mărunte. Şi nu, nu mă refer la slugile «de execuţie», ci la stăpânii lor. Care-i ţin pe 30 de arginţi. La cursul valutar corect, bineînţeles", a scris Șerban Nicolae pe Facebook.

 

 

 

×