x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Visul american, realizat în România: Ramona Ioana Bruynseels

Visul american, realizat în România: Ramona Ioana Bruynseels

de Diana Scarlat    |    08 Iul 2019   •   08:06
Visul american, realizat în România: Ramona Ioana Bruynseels

Duminică, în fața a aproape 2000 de susținători, la Sala Polivalentă din București, Ramona Ioana Bruynseels și-a lansat oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale. Programul propus de Ramona Ioana Bruynseels se adresează majorității românilor, oamenilor care s-au săturat de ipocrizia și demagogia politicienilor de până acum. Candidata vine cu alternativa omului nou în politică, a celui plecat de jos, care și-a construit o carieră de succes și cunoaște realitatea românească, știe ce probleme au românii din țară și cei plecați în străinătate și a identifficat soluțiile pentru a-i aduce acasă.

 

Candidata Partidului Puterii Umaniste în cursa pentru Cotroceni a vorbit și despre politicienii actuali, „prinși în cursa năravurilor din vechime”, oferind alternativa feminină cu experiență de viață și experiență profesională, care vrea să schimbe în bine România. „Îmi doresc, împreună cu majoritatea covârșitoare a românilor, să clădim o nouă Românie, să găsim o nouă cale. O cale de care să fim mândri cu toții”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels, cu ocazia lansării candidaturii sale la președinția României. Ea a comparat momentul festiv cu startul său în carieră, făcut cu emoții, ca orice român care a pornit spre succes prin eforturile proprii. „Acum 20 de ani, la noi acasă, în Cluj, a fost o mare sărbătoare, atunci când eu am intrat la Facultatea de Drept. Știu că acum, a fi la o facultate nu mai înseamnă mare lucru, însă atunci, pentru mama mea a-nsemnat mult. A-nsemnat mult mai mult decât a sperat vreodată atunci când punea bănuți deoparte ca să-mi poată cumpăra ghetuțele de iarnă, întotdeaauna cu un număr mai mari, ca să-mi poată fi bune și anul următor. Mama mea m-a crescut singură și i-a fost greu, dar, din foarte puținul pe care l-a avut, mi-a oferit mult, mi-a oferit tot ce aveam nevoie”, a povestit candidata la președinție.

 

Omul sfințește locul și... instituția

Ramona Bruynseels a explicat și ce a determinat-o să se întoarcă acasă și, pornind de la exemplul personal, de ce ar vrea să-i aducă înapoi, în țară, pe românii plecați peste granițe. „Studiile mele din România mi-au deschis multe uși. Am ajuns cadru didactic universitar, apoi am avut o carieră de succes financiar bancară, apoi am plecat în Africa de Sud și în America de Nord. Peste tot, însă, pe unde am ajuns, am simțit același lucru: că acasă, cu adevărat acasă, cu adevărat în largul tău este doar printre ai tăi, este doar acolo unde îți sunt bunicii, străbunicii, amintirile și rădăcinile. Așa că, după ce am absolvit cursurile Școlii de Guvern din SUA, am rezistat tentației de a-mi clădi un destin american și m-am întors în România. Am ajuns în administrația centrală și am înțeles, cu această ocazie, cât de mult depinde de calitatea umană și profesională a coordonatorului unei instituții activitatea și eficiența acesteia. Funcția nu îl face pe om, dar omul, sigur poate face funcția să aibă sens și utilitate reală. Orice om poate face minuni, dacă-și dorește cu adevărat. Omul sfințește locul – așa cum zicem noi”, a declarat candidata.

 

Resursele trebuie să fie bine gestionate

Ramona s-a angajat să conducă ascultând. În lunile următoare va călători în țară pentru a asculta ce au de spus cetățenii din diferite comunități și pentru a afla ce contează cu adevărat pentru oameni. Una dintre aspirațiile majore ale Ramonei Ioana Bruynseels este aceea de a clădi o societate bazată pe reconciliere, de a construi țara pe care românii și-o doresc: „Da, românii nu mai vor să stea pe margine. Să se lase conduși netransparent! Nu mai acceptă să fie pioni în jocurile de culise ale politicienilor. (...) Pentru că, în realitatea prezentă, fiecare femeie și fiecare bărbat are dreptul de a se exprima și de a fi auzit, de a-și susține valorile, de a lupta, cu șanse reale, pentru obiectivele în care crede. De a avea o familie, o casă, o mașină, vacanțe. Are dreptul de a fi respectat în fiecare zi. Avem aceste drepturi. Și tot mai mulți dintre noi le știm”, a declarat candidata, amintind că românii muncesc temeinic în orice țară se află și a venit momentul să o facă și la ei acasă. „Pentru ei. Pentru copiii lor. Pentru România! Nu mai putem îngădui ca mințile României, brațele României, sufletele României să plece altundeva pentru a-și găsi bunăstarea, pentru a-și construi o carieră sau o viață! România trebuie să redevină acasă! România trebuie să își aducă înapoi copiii, iar eu vreau să construim o Românie în care ei să își dorească să rămână!”, a mai spus Ramona Ioana Bruynseels.

 

Întoarcerea la democrația participativă autentică

Candidata PPU crede că România s-a trezit  și s-a schimbat, iar acum este momentul pentru o nouă clasă politică, mult mai implicată și mai responsabilă, mai aproape de cetățenii pe care-i conduce. „Am intrat într-o nouă etapă a cărei principală trăsătură este întoarcerea la democrația participativă autentică”, a mai precizat ea, criticănd totodată nepriceperea celor care nu sunt capabili să facă față provocărilor pe care le presupune comunicarea în timp real din social media. „Câștigătorii ultimelor alegeri pot fi marii învinși ai alegerilor următoare. Vedetele de azi pot ajunge necunoscuții zilei de mâine. Și invers: necunoscuții de azi pot ajunge adevăratele vedete de mâine”, a mai explicat Ramona Bruynseels, ca o foarte bună cunoscătoare a realității socio-politice și a comunicării politice actuale.

 

Un om potrivit în poziția potrivită poate schimba România în bine. Acesta este obiectivul candidaturii mele. Acesta este motivul pentru care vreau să rămân și să muncesc în România și am încredere că împreună cu dumneavoastră, românii deștepți, harnici, care și-au luat soarta în propriile mâini și nu mai așteaptă nimic de la politicieni învechiți în funcții și năravuri.

Ramona Ioana Bruynseels

 

 

Poiectul de suflet: Repatriot

Candidata și-a oferit exemplul personal de om plecat „de jos”, dar care și-a schimbat destinul, prin muncă, spunând că toți românii trebuie să poată să-și împlinească visurile și să-și poată schimba destinul, în țara lor. „Am lucrat ceva vreme la un proiect de care sunt legată în mod deosebit: proiectul „Repatriot”, prin care am încercat să-i încurajăm pe românii din diaspora să se întoarcă acasă. Este o dorință care nu m-a părăsit, iar acest proiect mi-a confirmat încă o dată cât de sfâșietor de greu este pentru cei care-și lasă familiile în țară, mergând să lucreze pentru un salariu mai bun. Totodată am aflat și ce-i reține să se întoarcă acasă. Știu astăzi ce trebuie făcut pentru ca românii noștri să se întoarcă acasă, știu ce trebuie corectat și ce trebuie să facem”, a precizat candidata la președinție.

Ramona Ioana Bruynseels este candidatul umanist pentru alegerile prezidențiale și a fost nominalizată cu voturile unanime ale celor 700 de delegați prezenți la Congresul din 8 iunie, 2019.

 

Candidata PPU a declarat că va avea o candidatură cinstită, „fără minciuni și fără promisiuni care nu pot fi împlinite”.

×
Subiecte în articol: Ramona Ioana Bruynseels