x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Bani din cărţi pentru salvarea vieţilor copiilor

Bani din cărţi pentru salvarea vieţilor copiilor

de Cristinel C. Popa    |    03 Oct 2016   •   19:00
Bani din cărţi pentru salvarea vieţilor copiilor
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Clienţii unei librării online din Braşov au ajutat la strângrea a 41.000 de euro, bani care au fost folosiţi la achiziţionarea unui incubator pentru Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, locul în care ajung majoritatea pacienţilor cu probleme grave din Moldova. Pentru incubatorul livrat la sfârşitul săptămânii trecute s-au făcut peste 135.000 de donaţii.

Libris.ro a iniţiat un parteneriat cu organizaţia Salvaţi Copiii în 2014. Clienţilor librăriei online li s-a pus la dispoziţie un mecanism simplu de donare. La fiecare comandă, clientul avea opţiunea de a dona pentru Salvaţi Copiii 1 leu, 3 lei, 5 lei, 10 lei sau o altă sumă. Laura Ţeposu, director dezvoltare al Libris Braşov, spune că, de atunci, s-au efectuat 135.500 de donaţii, din care s-au strâns peste 100.000 de euro. “23% din clienţii Libris Braşov au făcut posibil acest rezultat. Le mulţumim lor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o nouă şi partenerilor de la Salvaţi Copiii, dar mai ales pentru că au înţeles că fiecare dintre noi este responsabil pentru modul în care arată societatea în care trăim şi pentru viitorul copiilor noştri”, a spus Laura Ţeposu. “Prematurii au nevoie de îngrijire specială încă din primele clipe: pe lângă eforturile medicilor, aceştia au nevoie de echipamente medicale performante pentru a supravieţui. De multe ori, un incubator sau un ventilator fac diferenţa între viaţă şi moarte. Ne dorim să salvăm cât mai mulţi bebeluşi şi să dotăm maternităţile din România cu aparatura atât de necesară”, a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România, care a livrat incubatorul şi un aparat de ventilaţie joia trecută către spital. Cei care doresc să susţină demersul Salvaţi Copiii de reducere a mortalităţii infantile în România o pot face cu un sms lunar la 8844 cu textul „SALVEZ”, în valoare de 2 Euro.

Prin proiectul Fiecare Copil Contează, organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit până în prezent să doteze 58 de maternităţi cu incubatoare, mese de resuscitare şi aparate de ventilaţie.

Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România

×