x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Creştere alarmantă a cazurilor de cancer ovarian

Creştere alarmantă a cazurilor de cancer ovarian

de Monica Cosac    |    09 Mai 2019   •   12:00
Creştere alarmantă a cazurilor de cancer ovarian

Statisticile arată că femeile cu cancer ovarian au cea mai mică rată de supravieţuire, iar unul dintre motive este depistarea tardivă a bolii.

„În România, una dintre problemele principale care duc la depistarea tardivă a cancerului ovarian este teama de diagnostic. Majoritatea femeilor evită să meargă la medic atunci când apar primele simptome din cauza fricii unui diagnostic oncologic”, a afirmat Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC).

În acest context, ieri, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian, FABC şi Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca au lansat campania #SperanțăDeViață, prin care vor să convingă femeilesă meargă la medic atunci când observă apariția unor modificări – schimbări ale digestiei, sângerări anormale, fluctuații neobișnuite ale greutății, balonare persistentă, durere în zona pelvină sau abdominală.

Se estimează o creştere de 55% a cazurilor de cancer ovarian, până în 2035, şi o creştere de 70% a deceselor provocate de această boală oncologică.

 

×